Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία

680

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών να προειδοποιεί τη χώρα να σταματήσει τους δημόσιους υπαινιγμούς ότι η Αμερική εμπλέκεται στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Συνεχίζοντας ο Τζον Κέρι, τόνισε ότι οι ισχυρισμοί αυτού του είδους είναι «καταφανώς ψευδείς και επιζήμιοι» για τις διμερείς σχέσεις των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων. Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι ο Αμερικανός πολιτικός «κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να προσφέρουν βοήθεια στις τουρκικές αρχές οι οποίες διεξάγουν αυτή την έρευνα, αλλά ότι οι δημόσιοι υπαινιγμοί ή οι ισχυρισμοί περί οιουδήποτε ρόλου των ΗΠΑ στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι εντελώς ψευδείς και ζημιώνουν τις διμερείς μας σχέσεις».

Ο Τζον Κέρι δήλωσε το Σάββατο ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν δεχθεί αίτημα για έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, αλλά σημείωσε ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να συνοδευτεί από στοιχεία για την εμπλοκή του στην απόπειρα πραξικοπήματος. Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Γκιουλέν έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια