Από 100 έως 250 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα

194

Με τροπολογία στο κοινοβούλιο θα οριστεί το κλιμακωτό παράβολο για τα οχήματα που είναι ανασφάλιστα, το οποίο θα μπει σε ισχύ μετά τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με την υφυπουργό Οικονομικών.

Η κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι αύριο θα δεχτεί τις σχετικές εισηγήσεις για την παράταση της προθεσμίας, η οποία λήγει την Παρασκευή, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.  Σε κάθε περίπτωση όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες η παράταση θα είναι λίγων ημερών ενώ θεωρείται απίθανο να διαρκέσει πέραν του δευτέρου δεκαημέρου του Ιουλίου όπως ζητούν οι Ενώσεις των Λογιστών και των Φοροτεχνικών. Πιθανό θεωρείται το ενδεχόμενο να διαρκέσει ως την 14 Ιουλίου.

Η υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει την επιστροφή των παραβόλων που κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες ΙΧ που ήταν στη λίστα των διασταυρώσεων με τα ανασφάλιστα. Επίσης αναφέρθηκε στις αλλαγές που θα γίνουν στο παράβολο των 250 ευρώ το οποίο πλέον πρόκειται να κλιμακωθεί ανάλογα με το μέγεθος του κυβισμού των οχημάτων.

Ετσι όπως διευκρινίστηκε το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα θα διαμορφωθεί ως εξής:

  • Στα  100 ευρώ για τα δίτροχα έως 250 κυβικά εκατοστά
  • Στα 150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
  • Στα 200 ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα κάτω των 1.000 κυβικών
  • Στα  250 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα.

Η κ. Παπανάτσιου προανήγγειλε ελέγχους για τις απίστευτα χαμηλές τιμές στις μεταβιβάσεις ακινήτων ενώ στο τέλος του μήνα, όπως είπε, θα καταβληθεί και το επίδομα θέρμανσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια