Από την Πέμπτη ξανά οι πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία προς Τουρκία

332

Στις 7 Ιουλίου ξεκινούν ξανά οι πτήσεις τσάρτερ από τη Ρωσία προς την Τουρκία, που είχαν διακοπεί μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού, τον περασμένο Νοέμβριο, κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Η Μόσχα ήρε την προηγούμενη Πέμπτη τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στον τουρισμό προς την Τουρκία, μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την κατάρριψη από την Άγκυρα του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε το διάταγμα, με το οποίο αίρεται η απαγόρευση στην πώληση τουριστικών πακέτων στην Άγκυρα και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ, ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τη συνέχιση των τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, περιμένει από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών, που επισκέπτονται τη χώρα για λόγους τουρισμού», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια