«Από την Ολυμπία, για τον κόσμο»

της Ζέτας Τζιώτη - Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία των κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλου και Frans Timmermans καθώς και πλήθους διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, ιδρύθηκε το “Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών” όπως το οραματίστηκε και το εμπνεύστηκε η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου

907

 

Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου 2016, η Ελλάδα, ανέκτησε έναν τεράστιο όγκο επιστημονικής γνώσης, μέσα, από την παρουσίαση 52 πρωτότυπων επιστημονικών εργασιών, που ετοίμαζαν επί πολλά χρόνια, διάσημοι Έλληνες και ξένοι Καθηγητές.

Με την παρουσία και ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και του Α’ Aντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Frans Timmermans, ιδρύθηκε το “Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών”, το οποίο εμπνεύστηκε η Εθνική Πρέσβυς στο «Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι» και Πρόεδρος του ΠΑΣΓ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου.

Περισσότεροι, από 180 διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι Καθηγητές Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκοί συμμετείχαν στις εργασίες του Συνεδρίου: “Η Αρχαία Ελλάδα και ο Σύγχρονος Κόσμος”. Εκατοντάδες ενεργοί πολίτες πλαισίωσαν με την παρουσία τους τις εργασίες του Συνεδρίου και συνυπέγραψαν την ιδρυτική πράξη του Διεθνούς Κέντρου.

Κατερίνα -Παναγοπούλου-katerina -panagopoulos

Το Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την στήριξη της κυρίας Παναγοπούλου. Ουσιαστική η συμμετοχή των Δήμων Ολυμπίας και Ήλιδας, καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Εκπρόσωποι όλων των κλάδων των επιστημών

Επιστήμονες, που εκπροσώπησαν όλους τους κλάδους των θετικών και θεωρητικών επιστημών, απέδειξαν, ότι το σύνολο της γνώσης και των λύσεων, που χρειάζεται ο σημερινός κόσμος, γεννήθηκε και άκμασε στην Ελλάδα, εντός του πλαισίου Παιδείας και Αξιών που γεννήθηκαν, παράλληλα, με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατερίνα -Παναγοπούλου-katerina -panagopoulos

Η κοινή πεποίθηση ήταν, ότι, “αφού η Ελλάδα οικοδόμησε την καλύτερη, μέχρι σήμερα, εκδοχή του κόσμου στους αρχαίους χρόνους, τότε, είναι η Ελλάδα, που συλλέγοντας και διαχέοντας στον σύγχρονο κόσμο τον πλούτο των επιτευγμάτων της, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων της σημερινής εποχής”.

Όπως φάνηκε, ξεκάθαρα, τόσο από τις ομιλίες των Πολιτειακών και Θεσμικών παραγόντων, των Καθηγητών, όσο και από την ομιλία της κυρίας Παναγοπούλου, η Ελλάδα μπορεί να εκπέμψει ένα ηχηρό θετικό μήνυμα συνοχής, ειρήνης και αρμονικής συνεργασίας Ακαδημαϊκής κοινότητας, ενεργών πολιτών και Κρατών, προκειμένου, να συμφωνηθεί ένας βιώσιμος “οδικός χάρτης” βελτίωσης του Οικουμενικού περιβάλλοντος.

Κατερίνα-Παναγοπούλου-katerina-panagopoulou

Ο ρόλος του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών

Η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, κα Κατερίνα  Παναγοπούλου με τίτλο του χαιρετισμού της “Ο οικουμενικός άνθρωπος είναι απάντηση στα παγκόσμια προβλήματα”, ανέφερε τα ακόλουθα: “Έχουμε το μοναδικό προνόμιο, να συνεδριάζουμε υπό το Φως της Ολυμπίας. Λίγα μόνο μέτρα μακριά από την Ιερά Άλτη, λίγα μόνο μέτρα μακριά, από τον χώρο όπου οι άνθρωποι αγωνιζόταν, όχι μόνο για τον κότινο, μα και για να στερεώσουν έναν νέο κόσμο με το παράδειγμά τους. Εάν δεν υπήρχαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν θα υπήρχαν κοινοί κανόνες. Δεν θα υπήρχε Εκεχειρία.

Επιτρέψτε μου να διατυπώσω μια μεγαλεπήβολη άποψη: Ο 21ος αιώνας έχει ανάγκη από την «ιδεολογία του Ελληνισμού».

pan_0343

«Το Διεθνές Κέντρο στηρίζουν διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι επιστήμονες»

Η κα Παναγοπούλου συνεχίζοντας είπε: “Πήρα την πρωτοβουλία, μαζί με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για την ίδρυση του «Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών». Το Ελληνικό μας όνομα, «Αείχρονος Ελλάς». Το Διεθνές μας όνομα, Timeless Greece. Όραμά μας είναι, να ανοίξουμε, σε διεθνές επίπεδο, έναν ουσιαστικό διάλογο, με βάση, τις αξίες και το ζωντανό κληροδότημα του Ελληνισμού, για την κατεύθυνση της προόδου στην εποχή μας.

Να ενώσουμε την επιστημονική κοινότητα με την κοινωνία των πολιτών, αλλά και την υγιή επιχειρηματική κοινότητα για την προώθηση των εκπαιδευτικών, κοινωνικών αλλά και πολιτικών αξιών που συνυπάρχουν στον Ελληνισμό.

Να δικτυώσουμε ανθρώπους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, που σκέπτονται και δρουν, με γνώμονα τις αξίες του Ελληνισμού, έχοντας για πάντα στο μυαλό μας, αυτό, που είχε πει ο Πλάτωνας: «Μπορούμε εύκολα να συγχωρέσουμε ένα παιδί που φοβάται το σκοτάδι, η αληθινή όμως τραγωδία στην ζωή είναι όταν οι άνθρωποι φοβούνται το φως».

Παυλόπουλος-Παναγοπούλου

Μετά την αναγγελία του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών από την κα Παναγοπούλου, εκλήθησαν οι κ.κ.:

* Θύμιος  Κοτζάς, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,

* Γεώργιος Γεωργιόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

* Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Δήμαρχος Ήλιδας,

οι οποίοι και απηύθυναν συμβολικούς χαιρετισμούς και υπέγραψαν τον ιδρυτικό, χάρτη του Διεθνούς Κέντρου.

Τέλος, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας με την ομιλία του τις εργασίες του Συνεδρίου.

Κατερίνα-Παναγοπούλου-katerina-panagopoulou

Ακολούθησε δεξίωση  και συνέχεια η υπογραφή από τους συνέδρους του Ιδρυτικού Χάρτη του  εξαγγελθέντος από την κυρία Παναγοπούλου Διεθνούς Κέντρου.

Ζέτα Τζιώτη

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια