Αποχώρησε από την προεδρία του ΤΧΣ ο Γιώργος Μιχελής

341

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοινώσε ότι ο Πρόεδρος του ΤΧΣ, Γιώργος Μιχελής, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί της ετήσιας αξιολόγησης που έκανε η Επιτροπή Επιλογής (selection panel) του ΤΧΣ στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου και από την οποία κρίθηκαν επιβεβλημένες κάποιες αλλαγές προσώπων.

Σύμφωνα με τον Νόμο του ΤΧΣ η Επιτροπή Επιλογής είναι αρμόδια να επιλέξει και να προτείνει στον υπουργό Οικονομικών λίστα με υποψηφίους για τη θέση του Προέδρου του ΤΧΣ. Από την λίστα αυτή ο υπουργός Οικονομικών θα διορίσει τον υποψήφιο της επιλογής του.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, ο κ. Μιχελής θα παραμείνει στη θέση του Προέδρου έως την ανάληψη των καθηκόντων από τον νέο Πρόεδρο, ο οποίος θα οριστεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια