Αποσύρθηκε τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε στη διευκόλυνση επιχειρήσεων, μετά από έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

682

Υπό τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αποσύρθηκε τροπολογία, με την οποία διευκολύνονταν επιχειρήσεις που είχαν δυσκολία εισαγωγής προϊόντων από τα τελωνεία, λόγω των capital controls.

Η τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Κώστας Μορφίδης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις ΑΠΕ έγινε αμέσως δεκτή από τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη.

Με την τροπολογία ορίζονταν ότι βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε ΕΦΚ, οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις με την προϋπόθεση η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και η καταβολή της πρώτης δόσης να πραγματοποιηθεί μέσα σε 10 ημέρες από τη δημοσίευση του νομοσχεδίου. Παράλληλα θα αίρονταν οι ήδη επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων αφού εξοφληθεί το 3% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.

Η τροπολογία προκάλεσε την αντίδραση όλων των κομμάτων με την Ντόρα Μπακογιάννη, μάλιστα να δηλώνει: «Ας μας φέρει τα ονόματα των ανθρώπων που θέλει να εξυπηρετήσει. Λαθραία τέτοια τροπολογία δεν πρέπει να περάσει».

Αν και παρενέβην ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ο οποίος διευκρίνισε ότι η τροπολογία αφορά μόνο το τρίμηνο Ιούνιος – Αύγουστος 2015 της επιβολής της τραπεζικής αργίας, οι αντιδράσεις συνεχίσθηκαν.

«Επειδή οι τροπολογίες που έρχονται με καλή πρόθεση δεν πρέπει να σκιάζονται από οποιουδήποτε είδους σκοπιμότητες θεωρώ ότι πρέπει να αποσυρθεί», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης, με αποτέλεσμα η τροπολογία να αποσυρθεί.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια