Απορρίπτει το ενδεχόμενο 4ης θητείας της Μέρκελ, το 63% των Γερμανών

299

Στα τάρταρα βρίσκεται η δημοτικότητα της Άνγκελα Μέρκελ καθώς το 63% των Γερμανών ψηφοφόρων δεν επιθυμούν και 4η θητεία της στην καγκελαρία, μετά της βουλευτικές εκλογές του 2017.

Τα στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Cicero, δείχνουν ότι η απόρριψη της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει εθνικές διαστάσεις καθώς οι 2 στους 3 ψηφοφόρους τόσο των δυτικών, όσο και των ανατολικών κρατιδίων δεν επιθυμούν τη συνέχιση της θητείας της. Η  απόρριψη της Μέρκελ στα δυτικά φθάνει το 63.8%, ενώ στα ανατολικά 64.8%. Μάλιστα, στα ανατολικά κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξωνίας το ποσοστό απόρριψης της καγκελαρίου φτάνει το 79%.

Το περιοδικό  Cicero αναφέρει ότι η πτώση της δημοτικότητας της Μέρκελ οφείλεται στην προσφυγική κρίση, ενώ το συμπέρασμα των ερευνητών είναι ότι «όσο μικρότερο είναι το εισόδημα και χαμηλότερο το μορφωτικό επίπεδο, τόσο μικρότερη αποδοχή έχει η καγκελάριος».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια