Αποκλειστικό AXIAplus: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη της ΟΝΝΕΔ – Ποιο είναι το νέο μοντέλο και… ο «πρώτος» Πρόεδρος

Γράφουν οι Πάρις Κουρτζίδης & Γιάννης Κουτρουμπής

1017

Μετά την πρωτοφανή κίνηση – απόφαση αναστολής της λειτουργίας της «γαλάζιας νεολαίας», ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει σε τελική ευθεία πλέον την επανέναρξη της ΟΝΝΕΔ. Το μοντέλο διοίκησης της νέας ΟΝΝΕΔ θα προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές νεολαίες, όπως διακαώς επιθυμούσε από την αρχή όταν αναλάμβανε ο νέος αρχηγός του κόμματος.

Υπεύθυνοι – επικεφαλής της αναδιοργάνωσης έχουν τεθεί τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος. Τα πρώτα βήματα της αναδιοργάνωσης είναι ο ορισμός μίας Διοικούσας Επιτροπής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οριστεί στα τέλη του τρέχοντος μηνός Ιουνίου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το AXIAplus.gr τα επικρατέστερα ονόματα πέρα από τους δύο (παραπάνω) υπεύθυνους, αναμένεται να είναι ένα πρόσωπο από το περιβάλλον Μεϊμαράκη, κι ένα από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, καθώς και η Δήμητρα Λυγούρα. Η Διοικούσα Επιτροπή θα οδηγήσει την ΟΝΝΕΔ σε ένα συνέδριο επανίδρυσης που πρόκειται να γίνει περί τα τέλη Ιουλίου.

Το συνέδριο θα αποτελείται από 1.000 συνέδρους και ο κάθε σύνεδρος θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει 30 υπογραφές, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα. Με την διαδικασία αυτή το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοδοξεί να φέρει 30.000 νέα πρόσωπα στην γαλάζια παράταξη.

Στο 1ο συνέδριο της αναγεννημένης ΟΝΝΕΔ θα ψηφιστεί και ο νέος Πρόεδρος της «γαλάζιας οργάνωσης». Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AXIAplus.gr, επικρατέστερος φέρεται να είναι ο Παύλος Μαρινάκης, πρώην μέλος του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, επί προεδρίας Σάκη Ιωαννίδη.

Όσον αφορά στην πάλαι ποτέ κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του AXIAplus.gr, το επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ θέλει να μην υπάρχει κεντρική επιτροπή, παρά μόνο ένα ολιγομελές – ευέλικτο εκτελεστικό γραφείο, που θα συνδέεται άμεσα και αποτελεσματικά με όλες τις γραμματείες του κόμματος.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια