ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (AXIAplus.gr): Αναβάλλεται η ψήφιση του εκλογικού νόμου; – Τι σκέφτεται το Μαξίμου… [Βίντεο]

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

1212

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AXIAplus.gr ο πρωθυπουργός και το στενό του επιτελείο, επειδή σκέφτονται πολύ σοβαρά να υιοθετήσουν την πρόταση Νικολόπουλου για κατάργηση του 3%, ως ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή, καθιερώνοντας παράλληλα ασφαλιστικές δικλίδες για τον κίνδυνο εκπροσώπησης μειονοτικών κομμάτων, εξετάζουν το ενδεχόμενο η ψήφιση του νόμου να πάει λίγο πιο πίσω…

Οι πληροφορίες του AXIAplus λένε ότι ενδέχεται η κρίσιμη ψηφοφορία για την αναζήτηση των πολυπόθητων 200 ψήφων και η ψήφιση των διατάξεων του νέου εκλογικού νόμου είναι πολύ πιθανό να μετατεθούν ακόμη και μετά τις 26 Ιουλίου, ημέρα που αναμένεται να γίνει η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση για το αν πρέπει ή όχι η Βουλή να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για το περίφημο πλέον plan X.

Να θυμίσουμε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος πρότεινε στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα τη μείωση του ορίου εισόδου των κομμάτων στη Βουλή από το 3% στο 1%.

Ο κ. Νικολόπουλος, που είχε μακρά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον εκλογικό νόμο, μετά το πέρας αυτής άφησε να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν απορρίπτει την σκέψη για όριο εισόδου στο 1%.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση Νικολόπουλου και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εισόδου στη Βουλή κομμάτων με τοπικά ή θρησκευτικά χαρακτηριστικά (π.χ. οι μουσουλμάνοι της Θράκης), προκειμένου ένα κόμμα να εισέλθει στη Βουλή θα πρέπει να διασφαλίζει το 1% όχι μόνον στην Επικράτεια, αλλά σωρευτικά σε τουλάχιστον πέντε από τις επτά αποκεντρωμένες περιφερειακές διοικήσεις (Αττική, Μακεδονία – Θράκη, Ήπειρος – Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλία – Στ. Ελλάδα, Πελοπόννησος – Δυτ. Ελλάδα – Ιόνιο, Αιγαίο, Κρήτη).

Ακόμη, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για περιορισμό των στοχευμένων μεταδημοτεύσεων από την ψήφιση του νόμου και μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια