ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – φάκελος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ»: Η αμέλεια (;) του υπουργείου Ναυτιλίας έχει επιβαρύνει από το 2015 ακόμη 500.000 ευρώ το ελληνικό δημόσιο!

Γράφει ο Πάρις Κουρτζίδης

1139

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του AXIAplus ο ΟΛΠ με εξώδικο έγγραφο του από 9 Φεβρουαρίου 2016 ζητά -και μάλιστα υπό μορφή τελεσιγράφου- από την πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ Ν.Ε.» να μετακινήσει το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ, διαφορετικά, με βάση το νόμο περί ναυαγίων θα το βγάλει σε δημόσιο πλειοδοτικό πλειστηριασμό προς ωφέλεια του Οργανισμού. Τελεσίγραφο το οποίο ήδη φέρεται να έχει πλέον λήξει…

Ο ΟΛΠ μάλιστα κοινοποίησε την εξώδικη αυτή διαμαρτυρία του και στο υπουργείο Ναυτιλίας. Αφενός για λάβει γνώση σχετικά με το πώς μπορεί να θιχτούν τα οικονομικά του συμφέροντα τού ΝΑΤ, λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών προς το Ταμείο. Αφετέρου διότι επεσήμανε την ανάγκη απομάκρυνσης του, έτσι και άλλως, καθώς δημιουργεί κινδύνους ναυαγίου ή/και κωλυσιπλοΐας στα υπόλοιπα παραπλέοντα πλοία.

Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ να σημειωθεί ότι εδώ και μήνες βαραίνει επίσχεση από τους υπηρετούντες σε αυτό ναυτικούς, ενώ το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ) έχει προχωρήσει σε διαδικασία επισπεύδοντος, προκειμένου να λάβει πρώτο τις οφειλόμενες προς το Ταμείο ασφαλιστικές εισφορές, κι ενώ ήδη από το 2015 είχε απαγορεύσει το απόπλου του.

Σε περίπτωση όμως που υπαχθεί κατόπιν ενεργειών του ΟΛΠ στο νόμο περί ναυαγίων τότε ο ΟΛΠ θα είναι αυτός που θα εισπράξει τα χρήματα από την εκποίηση του.

Το άκρον άωτον της υπόθεσης, όμως, είναι ότι όπως είναι, σε θέση να γνωρίζει κατά αποκλειστικότητα το AXIAplus, το πλοίο πρυμνοδετημένο σε προβλήτα του λιμένα Πειραιά (ελεύθερης πρόσβασης), κάθε μέρα χρεώνει το ελληνικό δημόσιο με 1.650 ευρώ, ενώ αν το υπουργείο Ναυτιλίας είχε προχωρήσει στη μεθόρμιση του πλοίου και την ασφαλή ρυμουλκούμενη μετακίνηση του από τον Πειραιά στην Ελευσίνα, σύμφωνα με έρευνα αγοράς και σχετικό έγγραφο – αίτημα προς το υπουργείο, που έχει κάνει αρμόδιος υπηρεσιακός φορέας, θα κόστιζε μόνο 150 ευρώ, ημερησίως!

Ήτοι από την άνοιξη του 2015 το ελληνικό δημόσιο εις γνώσει του (βλ. υπ. Ναυτιλίας) έχει μπει ακόμη 500.000 ευρώ μέσα, πέραν των άλλων οφειλομένων από την ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων Βεντούρη.

Περισσότερα και ακόμη πιο αποκαλυπτικά, τις επόμενες ημέρες, στην εφημερίδα «Η ΑΞΙΑ», που εκτάκτως αυτή την εβδομάδα κυκλοφορεί από Μεγάλη Παρασκευή (έως και Δευτέρα του Πάσχα), καθώς και από την άλλη βδομάδα στο AXIAplus.       

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια