ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (AXIAplus.gr): Υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στους πρωταγωνιστές – διοργανωτές του «Παραιτηθείτε»!

Γράφουν: Πάρις Κουρτζίδης, Αγγελική Λάζου, Βαγγέλης Λόλης

785

Με την αποψινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα να έχει σηκώσει πολύ σκόνη, κυρίως στο εάν πράγματι είναι απολιτίκ ή εάν οργανώνεται από κομματικά γραφεία, το AXIAplus.gr  έψαξε, βρήκε και φέρνει στο φως της δημοσιότητας (ευρύτερα), ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και σχόλια, που αφορούν στο μέλος-πρωταγωνιστή Μάνο Επιτροπάκη, που όλως τυχαίως ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής τον Μάιο του 2014 με την «Ελιά» και υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) τον Σεπτέμβριο του 2015! 

 

 

Σαφώς το πρόβλημα δεν έγκειται -όπως πολύ σωστά υπογράμμισε η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη- στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράσει την αντίθεση του με την ασκούμενη πολιτική. Αλλά ότι αυτό, μετατρέπεται σε μικροπολιτική και σε υπόγεια κομματική υποκίνηση με προφανή στόχο να πλήξει την κυβέρνηση, κι εν τέλει σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή τη χώρα.

Το κίνημα  « Παραιτηθείτε» λοιπόν δεν αποτελεί μια πολιτική επιλογή ή μια διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Απλώς οδηγεί σε παρατεταμένη κρίση και καθυστερεί τη χώρα να μπει σε ρυθμούς κανονικότητας και ανάπτυξης, πριν χαθεί το στοίχημα για την Ελλάδα.

Το άμεσο και δυσάρεστο αποτέλεσμα  θα αποτυπωθεί στις επενδύσεις που θέλει να φέρει μέσα σε κλίμα σταθερότητας η κυβέρνηση, καθώς και σε σημαντικές θεσμικές αλλαγές που δείχνει να προχωράει η κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και στο μείζον ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης (ακόμη και του εκλογικού  νόμου).

 

Ωστόσο,  όπως έχει διευκρινιστεί από το Μαξίμου, ακόμα και η πολιτική απόχρωση σε κάθε διαδήλωση δεν ποινικοποιείται.  Ιδιαίτερη σημασία όμως έχει η στόχευση  και οι λόγοι που, εν προκειμένω  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-Ποτάμι,  οργανώνουν και υποστηρίζουν παρασκηνιακώς αυτό το κίνημα.  Μιας και δεν αποτελεί  εναλλακτική πολιτική πρόταση, κάτι που και οι ίδιοι υποτίθεται ότι αυτό υποστηρίζουν, η μόνη επιδίωξη τους φαντάζει η επιστροφή τους στην εξουσία, μέσα από το σύνθημα -κι όχι κίνημα- «Παραιτηθείτε». Με έναν τρόπο που φαντάζει αποσταθεροποιητικός και εμμονικός: Φύγετε εσείς, για να ξανάρθουμε εμείς! Χωρίς εν τούτοις να μπορεί να αλλάξει τίποτα…

Όπως και να έχει, λοιπόν, πέραν των χιουμοριστικών σχολίων για τον «κύριο Κολλαγόνο» Γιώργο Τσουκαλαδάκη, ο οποίος είναι μέλος-επικεφαλής της επιτροπής, αξίζει να ρίξουμε και μια ματιά στο προφίλ του κ. Μάνου Επιτροπάκη (φίλοι και συνεργάτες από παλιά), ο οποίος με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις του σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ σηκώνει το «λάβαρο της επανάστασης» , μιας και δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε ευρωβουλευτής με την Ελιά ούτε βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαρατάξη, ώστε να το σήκωνε στην Ευρωβουλή ή τη Βουλή…

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια