ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συναγωνισμός υπερεθνικισμού στην ΠΓΔΜ ενόψει εκλογικής παρωδίας και εν μέσω εμφυλίου

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΜΕ… ΠΡΟΒΙΑ … «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ» Γράφει ο Γ. Δημητρίου

1054

Το ασταθές οικονομικό  περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η Ελλάδα  δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την απρόσκοπτη δράση των όσων εποφθαλμιούν έξωθεν τη θέση και τη σταθερότητα της χώρας.  Εκτός από την πάγια τουρκική απειλή που πλέον κλιμακώνεται, όπως δείχνουν οι υπερπτήσεις μαχητικών της Άγκυρας πάνω από τις Οινούσσες και την στρατηγικής σημασίας νήσο Κίναιρο, και τα Σκόπια έχουν μπει στο παιχνίδι αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην Μακεδονία.

Γιατί μόνο τυχαία δεν ήταν η «εισβολή» αστυνομικών του γειτονικού κρατιδίου σε Ελληνικό έδαφος, με το πρόσχημα της καταδίωξης προσφύγων μεταναστών που ήθελαν να περάσουν σε σκοπιανό έδαφος.

Μεταξύ αυτών που πάτησαν στην Ελληνική Επικράτεια -κι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για την συνέχεια-, είναι και μέλη του επανεργοποιημένου «Απελευθερωτικού Στρατού Ενιαίας Μακεδονίας», που από το 2015 έχουν συγκροτήσει παραστρατιωτική οργάνωση.

Μερικοί δε απ’ αυτούς συνεργάζονται ανοιχτά, με τις ευλογίες της απερχόμενης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, με τους λεγόμενους «αλληλέγγυους», που σε μεγάλο βαθμό αποτελούν πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών που θέλουν την Ελλάδα αποδυναμωμένη σε όλα τα επίπεδα.

Στο πλευρό του συγκεκριμένου «στρατού» βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το ξέσπασμα των επεισοδίων στην Ειδομένη, στελέχη του κυβερνώντος κόμματος VMRO (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση).

Παράλληλα, άτομα που ανήκουν στην πιο σκληροπυρηνική πτέρυγα του VMRO, το DPMNE (Μακεδονική Εθνική Ενότητα), «αλωνίζουν» κυριολεκτικά στην Βόρειο Ελλάδα, έχοντας ως έδρα ξενοδοχείο που διατηρεί πρώην ανώτατος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος που πρόσκεινται στο φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», στην περιοχή της Φλώρινας.

Έλληνες βαθμοφόροι κάνουν λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης του διεθνούς κύρους της χώρας μας, με την πρόκληση εσκεμμένων ταραχών στους ακριτικούς νομούς της Μακεδονίας, που θα περιλαμβάνουν βομβιστικές επιθέσεις μικρής ισχύος και κλίμακος, οι οποίες θα γίνουν στο όνομα του «σκλαβωμένου» από τους Έλληνες «μακεδονικού λαού».

Ήδη, οι συγκεκριμένοι αξιωματούχοι, που προς το παρόν είναι δεμένοι «χειροπόδαρα» από τους ανώτερούς τους υπηρεσιακά, γνωρίζουν και το έμβλημα του εν λόγω παραστρατιωτικού τάγματος, που έλαβε την πρώτη γεύση «μάχης», χτυπώντας τους πρόσφυγες – μετανάστες, που πριν λόγο καιρό διάβηκαν τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι συγκεκριμένοι μαζί με την αστυνομία των Σκοπίων είναι που ξυλοκόπησαν αγρίως όσους εισήλθαν από αφύλαχτα σημεία της μεθορίου στο γειτονικό κρατικό μόρφωμα.

Μάλιστα, στις στρατιωτικές φόρμες τους έφεραν και το σήμα τους που είναι ένα λιοντάρι που φέρει το αστέρι της Βεργίνας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το σύμβολο του VMRO – DPMNE, με την προσθήκη του 16κτινου αστεριού, που κοσμούσε τον τάφο του Φιλίππου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι Σκοπιανοί που στην πλειοψηφία τους διαθέτουν διαβατήριο Καναδά, Αυστραλίας ή Σουηδίας, με το πρόσχημα της επίσκεψης στην χώρα μας για τουριστικούς λόγους, έχουν πλησιάσει δικηγόρους που κινούνται στο άκρο του πολιτικού φάσματος, προκειμένου να θέσουν στα Ελληνικά Δικαστήρια θέμα «επιστροφής των περιουσιών» που εγκατέλειψαν οι Σλαβομακεδόνες μετά την ήττα του ΔΣΕ στον Γράμμο και το Βίτσι.

Τελευταία, μάλιστα, πάντα κατά τους ίδιους άριστα ενημερωμένους κύκλους, εισέρχονται στην Ελλάδα και πολλοί Βούλγαροι πολίτες, προερχόμενοι από την περιοχή του Πιρίν, όπου διαβιοί σημαντικός αριθμός των λεγόμενων «Σλαβομακεδόνων», οι οποίοι εκτός από θέμα περιουσίας, πιέζουν την κυβέρνηση της χώρας τους να (εξ)αναγκάσει την αντίστοιχη Ελληνική να αναγνωρίσει την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.Το κακό είναι ότι ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ζόραν Γιόλεφσκι, που σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτεται την Ουάσινγκτον αλλά και διάφορες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, έχει κερδίσει συμπάθειες επικαλούμενος τον κίνδυνο που θα προκληθεί στο κρατίδιό του, αν η παγκόσμια κοινότητα δεν το αναγνωρίσει με το Συνταγματικό όνομά του.37ea4d50-8c78-49e2-bcda-62566b4f35e4

Ο εν λόγω αξιωματούχος έχει φροντίσει, παρουσιάζοντας στοιχεία για την επικείμενη διάλυση του μορφώματος από τις σχεδόν καθημερινές προσκλήσεις των αλβανοφώνων που διαθέτουν βαρύ οπλισμό και βέβαια τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για την χώρα του το μεταναστευτικό, να έχει αποκτήσει ευήκοα ώτα σε πολλές δυτικές κυβερνήσεις.

Ιδιαίτερα μεταξύ των στελεχών του Αμερικανικού Πενταγώνου, αλλά και των γερουσιαστών και βουλευτών των ΗΠΑ, με τους οποίους έχει συναντηθεί τουλάχιστον τρεις φορές.

Στις επαφές αυτές δεν διστάζει να προβάλλει τα Σκόπια ως μια «όαση ειρήνης στην ταραγμένη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Από όλους τους συνομιλητές του ο Γιόλεφσκι έχει ζητήσει την επίλυση, το συντομότερο δυνατόν, του θέματος της ονομασίας αλλά και την άμεση ένταξη του κρατιδίου στο ΝΑΤΟ, διαδικασία που συνεχώς αναβάλλεται λόγω της ύπαρξης του Ελληνικού βέτο.

Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε ότι θα αποσταθεροποιηθούν με απρόβλεπτες συνέπειες, τα Δυτικά Βαλκάνια και θα βρουν προνομιακό χώρο δράσης και προσηλυτισμού νέων μαχητών για το Ισλαμικό Χαλιφάτο οι τζιχαντιστές του ISIS.

Στο πλευρό του τάχθηκε ολόθερμα και η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία στις ιδιωτικές συνομιλίες της τονίζει ότι «ο χρόνος για να πάρει θέση στο ζήτημα η Ελλάδα τελειώνει και πρέπει το αργότερο μέχρι την επόμενη σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, τον Ιούλιο στην Βαρσοβία, να έχουν βρεθεί λύσεις σε όλα τα διμερή θέματα».

Μεταξύ αυτών και η απόδοση της Ελληνικής Ιθαγένειας σε Σκοπιανούς που ισχυρίζονται ότι κατάγονται από την Δυτική Μακεδονία και (εξ)αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να αποφύγουν τους διωγμούς μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

Ήδη, για τους συγκεκριμένους έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σ’ αυτήν έχει προσφύγει η αποκαλούμενη «Ένωση Μαd7c5ccbb-a812-4265-a766-38f6ffbfde10κεδόνων του Αιγαίου», απαιτώντας τα μέλη της να επανακτήσουν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη, που τους έχει αφαιρεθεί και να τους δοθεί το δικαίωμα να εγκατασταθούν στην Μακεδονία με την επιστροφή των περιουσιών που είχαν πριν την φυγή τους.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ξεπερνούν τα 70.000 άτομα μαζί με τις οικογένειές τους, που στο μεταξύ έχουν δημιουργήσει, φτάνουν τις 200.000.

Εδώ, πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις των λεγόμενων «Αιγαιατών», στους τόπους απ’ όπου κατάγονται.

Εκτός από την προσπάθεια (απέλπιδα πάντα) να προσηλυτίσουν γηγενή Ελληνικό πληθυσμό στην ιδέα της «Μεγάλης και αδιαίρετης Μακεδονίας», έχουν έρθει σε οξεία αντιπαράθεση με συγγενείς τους.

Αφορμή οι κατηγορίες που εξαπολύουν εναντίον των τελευταίων ότι τους άρπαξαν χωράφια και σπίτια όταν αυτοί κατέφυγαν στην ΠΓΔΜ, μετά το τέλος των εχθροπραξιών στα τέλη Αυγούστου του ’49.

Εμφύλιος στα Σκόπια

Διπλωματικοί κύκλοι, με αφορμή την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στα Σκόπια, με τον Νίκολα Γκρούεφσκι να έχει «τιθασεύσει» -προς το παρόν- τον αλβανικό παράγοντα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρής διάρκειας εμφύλιος πόλεμος στο γειτονικό κρατίδιο.

Αν τα αποτελέσματα των επικείμενων εκλογών δεν ικανοποιήσουν το Τέτοβο, όπου η έδρα των φανατικών Αλβανών, τότε τα πάντα είναι ανοιχτά.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση όπως διαμορφώνεται είναι πολύ χειρότερη από το 1992 και τις αρχές του 21ου αιώνα, οπότε οι Αλβανοί εξεγέρθηκαν κατά της κεντρικής διοίκησης ζητώντας πλήρη αυτονομία.

Τώρα, τα σενάρια θέλουν να υποστηρίζεται, με την συνδρομή των Τιράνων, η ιδέα της ανεξαρτοποίησης του αλβανόφωνου τμήματος των Σκοπίων, έστω εν ευθέτω χρόνω να επιχειρηθεί η ένωση με την μητέρα πατρίδα.

Παράλληλα, σε έκθεση του ΝΑΤΟ, η οποία διέρρευσε προ μηνών σε σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, σημειώνεται ότι «δύο με τρεις χιλιάδες “Σκοπιανοί” (τα εισαγωγικά δικά μας) αλβανικής καταγωγής είναι οπλισμένοι και έτοιμοι για την πρόκληση έντασης».

Η εκτίμηση που υπάρχει στα συγκεκριμένα κλιμάκια της συμμαχίας είναι ότι θα υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή, με πιθανή εμπλοκή -χωρίς να το θέλει- και της Ελλάδας, που είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί με τις νατοϊκές της υποχρεώσεις.

Το βέβαιο είναι ότι στην συνοικία Μπιτ Παζάρ της πόλης των Σκοπίων, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκει στην αναγνωρισμένη αλβανική μειονότητα, τα όπλα βρίσκονται πλέον σε κοινή θέα, με τις τοπικές αστυνομικές και παραστρατιωτικές αρχές να μην τολμούν να επέμβουν.

Αλλά και στο Τέτοβο όπου ζει η πλειοψηφία των Αλβανών του κρατιδίου, στο τοπικό πανεπιστήμιο πυκνώνουν οι φωνές για ανεξάρτητο αλβανόφωνο κράτος.

Πάντως, ο μεγάλος κίνδυνος είναι να ωθηθεί η Ελλάδα να συμμετάσχει, χωρίς την θέλησή της, σε ένα πολεμικό παιχνίδι στα Δυτικά Βαλκάνια, από το οποίο δεν θα έχει κανένα πολιτικό ή εδαφικό όφελος.

Οι «αλληλέγγυοι» χωρίς ταυτότητα

Βασική παράμετρος στο μεταναστευτικό, ιδίως στην Ειδομένη και τον Πειραιά, αποτελεί η δράση των ανεύθυνων ψευτοαλληλέγγυων που υποκινούν ταραχές που έχουν ως θύματά τους αλλοδαπούς που συνωθούνται στους καταυλισμούς.

Το σύνθημα «ανοίξτε τα σύνορα», τα οποία υποστηρίζουν περίεργες και άγνωστες ΜΚΟ, έχει υποχρεώσει τις Ελληνικές αρχές να αναζητήσουν τα κίνητρά τους.

Ιδιαίτερα, στο μικροσκόπιο των αρμοδίων υπηρεσιών έχει μπει η σκοπιανή μη κυβερνητική οργάνωση Legis, τα μέλη της οποίας περνούν καθημερινά τα σύνορα, παραμένουν στην Ειδομένη αρκετές ώρες και επιστρέφουν στην χώρα τους αργά το βράδυ.

Στο σημείο αυτό, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί η είσοδός τους στον αυτοσχέδιο καταυλισμό, η προσπάθειά τους να ξεσηκώσουν τους αλλοεθνείς, ούτε καν η έξοδός τους προς τα γειτονικά χωριά.

Εκεί μέσω των δύο βαν που διαθέτουν για ταχεία μεταφορά τους, προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους κατοίκους όχι για να υποστηρίξουν, όπως ανέμενε κανείς, τα δικαιώματα των μεταναστών, αλλά κι αυτό είναι το παράδοξο, να τους παροτρύνουν να ζητήσουν την αστυνόμευση της περιοχής τους από τις δυνάμεις των Σκοπίων.

Ακόμη και για τους πλέον ανυποψίαστους, είναι ολοφάνερο ότι λειτουργούν ως πράκτορες του γειτονικού κρατιδίου.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κράτος που απλά δεν υπάρχει, με την Δικαιοσύνη να εθελοτυφλεί και την Αστυνομία να διακοσμεί τον χώρο.

Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι σ’ ένα χώρο που φιλοξενεί 14.000 ανθρώπους, υπάρχουν μόλις 70 αστυνομικοί και 400 άτομα από διάφορες ΜΚΟ, εκ των οποίων μόλις 19 είναι καταγεγραμμένοι.

Οι περισσότεροι εκ των «αλληλέγγυων», που όταν τελειώνει η υπηρεσία τους τρώνε, πίνουν και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας στην περιοχή της Δοϊράνης όπου υπάρχουν μπόλικα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, διαμένουν στο χωριό Μικρό Δάσος των Σκοπίων, που βρίσκεται μια ανάσα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μόνη λύση είναι ο περιορισμός, η απομόνωση, ακόμη και η φυλάκιση όσων παίζουν με την φωτιά, με την σωματική ακεραιότητα, ακόμη και με την ζωή των απελπισμένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης έχει αναφέρει ξεκάθαρα στην μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στον Εισαγγελέα Κιλκίς, ότι «αυτοί που υποκινούν τις ταραχές, το κλείσιμο των δρόμων και της σιδηροδρομικής γραμμής, ανήκουν σε διάφορες ακτιβιστικές οργανώσεις αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης».

 

Οικονομικές συνέπειες

Εκτός από τις πρωτοφανείς ζημιές για το Ελληνικό εξαγωγικό εμπόριο, κυρίως τις μεταφορές, που είχε το «σφράγισμα» των συνόρων με τα Σκόπια από τους λαθρομετανάστες, παράπλευρες είναι οι οικονομικές συνέπειες και για το γειτονικό κρατίδιο.

Το τελευταίο, χωρίς καμία δόση υπερβολής, εξαρτάται καθ’ ολοκληρίαν είτε από τις συναλλαγές που έχει με το επίσημο Ελληνικό κράτος, είτε από τις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει συμπατριώτες μας.

Αυτή την στιγμή, πάνω από 50.000 υπήκοοι του συγκεκριμένου κρατικού μορφώματος εργάζονται σε Ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε απόλυτους αριθμούς η χώρα μας είναι πρώτη σε επενδύσεις στα Σκόπια, χάρις στους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και στην εγγύτητα με την Ελλάδα.

Πάνω από 250 μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σ’ αυτά, οι οποίες, όμως, μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την μεταφορά προϊόντων από και προς την χώρα μας, εξετάζουν με κάθε σοβαρότητα, την μετεγκατάστασή τους στην Βουλγαρία, όπου ισχύουν ακόμη ευνοϊκότερες οικονομικές προϋποθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα Σκόπια οφείλουν σε μεγάλο βαθμό την βιωσιμότητά τους στην Ελληνική επιχειρηματική παρουσία.

Κατά μήκος της παραμεθορίου ζώνης αλλά και πιο βορειότερα, οι Έλληνες έχουν αγοράσει χιλιάδες στρέμματα γης, για να κτίσουν τα εργοστάσια και τις μεταποιητικές μονάδες τους.

Στην βιομηχανική περιοχή Ζαμπένι στο Μοναστήρι, όπου θερίζει η ανεργία, αν δεν υπήρχαν οι Ελληνικές βιομηχανίες ξυλείας, επεξεργασίας μετάλλων και κατασκευών και οι υφαντουργίες, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα είχε μεταναστεύσει στην Γερμανία.

Το ίδιο συμβαίνει και στο Πέτροβιτς, που βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με το Βέλες, όπου οι τοπικές αρχές «ευλογούν» τις Ελληνικές επενδύσεις.

Αλλά και στην περιοχή της Δοϊράνης έχουν ανοίξει πολλά ξενοδοχεία Ελληνικών συμφερόντων, με τα καζίνα, πάντως, να παραμένουν, για όσους δεν το γνωρίζουν, στην κατοχή τούρκων.

Στην Στρώμνιτσα, δίπλα ακριβώς στην μεθόριο, λειτουργούν πάνω από 50 Ελληνικές εταιρείες με αντικείμενο την επεξεργασία και παραγωγή επίπλων, γεωργικών προϊόντων και υφασμάτων.

Παράλληλα, σε όλο το κρατίδιο υπάρχουν υποκαταστήματα τραπεζών Ελληνικού ενδιαφέροντος (Stopanska Banka και ALFA Banka).

Το σύνολο των Ελληνικών επενδύσεων στα Σκόπια αγγίζουν τα 1,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου, ενώ κάθε χρόνο το συνολικό ύψος των συναλλαγών ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ.

Μόνο οι εισαγωγές της χώρας μας από την ΠΓΔΜ φτάνουν ετησίως κατά μέσο όρο τα 180 εκατ. ευρώ και οι εξαγωγές περίπου στα 285 εκατ. ευρώ.

Παραταύτα, τα Σκόπια επιμένουν στην αλυτρωτική προπαγάνδα τους και στην ενίσχυση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων, που δεν έχουν καμία τύχη απέναντι σε οργανωμένο και αποφασισμένο στρατό, όπως είναι ακόμη, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ