Αποκάλυψη: Η Τουρκία ζητά από τον ΟΗΕ τα πάντα στη Μεσόγειο!

939

Τα κρυφά της σχέδια και την κλιμάκωση της προκλητικότητας της Τουρκίας αποκαλύπτει έγγραφο που κατέθεσε η γειτονική χώρα στον ΟΗΕ. Με το έγγραφο της η Άγκυρα ζητεί σχεδόν όλη την υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου. 

 Επί της ουσίας, η Τουρκία επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλη την κυπριακή υφαλοκρηπίδα δυτικά του νησιού όπως και όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης.

 Το έγγραφο κατέθεσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας Χαλίτ Τσεβίκ και δημοσιεύτηκε ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ στις 2 Μαΐου σε απάντηση της επιστολής του Κύπριου πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, ο οποίος είχε απορρίψει τις αιτιάσεις της Άγκυρας και του ψευδοκράτους που αμφισβητούσαν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της για έρευνες και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων που βρίσκονται στην ΑΟΖ της. Στο έγγραφο, η Άγκυρα δηλώνει ότι ως η χώρα με την μεγαλύτερη ηπειρωτική ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο έχει δικαιώματα σε όλη την θαλάσσια περιοχή δυτικά του μεσημβρινού 32°16’18″E, που συμπίπτει ουσιαστικά με το όριο των χωρικών υδάτων της Κύπρου στην δυτική πλευρά του νησιού.

turkey_un_sc_1

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια