Απαγωγή Λεμπιδάκη: Έξι μήνες όμηρος και όμως οι προσεκτικές του κινήσεις τον γλίτωσαν από τα χειρότερα

264

Μπορεί να πέρασε έξι ολόκληρους μήνες στα χέρια των απαγωγέων του ωστόσο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης έδειχνε με τη συμπεριφορά του πόσο έξυπνος ήταν και πόσο προσπαθούσε να αυτοπροστατευτεί ακόμα κι από λάθη των ίδιων των δραστών.

Όσο προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής κι όσο έρχονται στο φως λεπτομέρειες για την πολύμηνη κράτηση του Ηρακλειώτη επιχειρηματία, τόσο περισσότερο εκπλήσσει η γενναιότητα, η ψυχραιμία αλλά και το ένστικτο επιβίωσης που επέδειξε ο Λεμπιδάκης όλο αυτό το διάστημα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του cretalive, ο Ρωσοπόντιος που μετέβη στην Κρήτη στις 18 του περασμένου Σεπτέμβρη από τη Θεσσαλονίκη και έμελλε να είναι ο τελευταίος δεσμοφύλακας του επιχειρηματία είχε πάρει σαφείς οδηγίες από τους εντολείς του. «Πρόσεξε», του είπαν, «δεν πρέπει, όχι μόνο τα χαρακτηριστικά σου να μη δει ο Λεμπιδάκης, αλλά ούτε και το χρώμα του δέρματός σου!». Γι’ αυτό άλλωστε, όσο διάστημα βρισκόταν μαζί με τον επιχειρηματία στον χώρο της μάντρας αυτοκινήτων, το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κουκούλα.

Κάποια στιγμή, μετά τις πρώτες μέρες κι όταν αιχμάλωτος και δεσμοφύλακας ήρθαν πιο κοντά, σε κάποια στιγμή η κουκούλα του φύλακα κατέβηκε χαμηλά και φάνηκε το φρύδι του. Αυτόματα τότε ο Λεμπιδάκης σηκώθηκε και με τα χέρια του ανασήκωσε την κουκούλα, καλύπτοντας το πρόσωπο του απαγωγέα του με το ύφασμα, προκειμένου να μην διανοηθεί ούτε στιγμή ο φρουρός πως διέκρινε ο ίδιος κάποια από τα χαρακτηριστικά του.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια