Απέσυρε τελικά η κυβέρνηση την τροπολογία Παππά

715

Ολονύκτιες διαβουλεύσεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η αιφνιδιαστική τροπολογία Παππά για «λουκέτο-εξπρές» εντός 5 ημερών στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, οδήγησε τελικά στην αναδίπλωση του υπουργού Επικρατείας, μετά και από παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις 22.40 της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρηματολογούσε υπέρ της τροπολογίας Παππά με non paper, ενώ δύο αργότερα, στις 00.40 του Σαββάτου, ο υπουργός Επικρατείας δήλωνε πως μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής συμφωνήθηκε η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία να συζητηθεί μετά την προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ.

Η μεταμεσονύκτια δήλωση του Νίκου Παππά

 «Είχα, πριν από λίγο, επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κύριο Νίκο Βούτση. Μου εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Αυτό και θα κάνουμε.

Είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων. Τόσο για τη συγκρότηση της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής, του ΕΣΡ, όσο και για τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο.

Ήρθε η ώρα, νομίζω, όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων συμφερόντων».

Κουμουτσάκος: Αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά δεν συναινούμε σε νέο ΕΣΡ

Η τροπολογία αποσύρθηκε γιατί προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, σχολίασε το πρωί του Σαββάτου ο Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, η ΝΔ δεν συναινεί στο να δημιουργηθεί το νέο ΕΣΡ.

Βενιζέλος: Παροξύνεται η θεσμική εκτροπή

«Η θεσμική εκτροπή παροξύνεται», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στην τροπολογία Παππά και την απόσυρσή της.

«Η τροπολογία προσέβαλε ευθέως το ΣτΕ, ενώ η εσπευσμένη απόσυρσή της κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα,» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η ενέργεια συνομολογεί την «αντισυνταγματικότητα της υφαρπαγής από το ΕΣΡ της πιο κρίσιμης αρμοδιότητάς του που είναι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια