Απέκλεισε το ενδεχόμενο δυσφορίας των θεσμών για τις εξαγγελίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

451

«Η αντίδραση των δανειστών δεν πρόκειται να είναι αυτή που κάποιοι θα ευελπιστούσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Όπως ανέφερε, οι δαπάνες που γίνονται είναι θέμα της κυβέρνησης αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος που περιγράφεται στη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 για 0,5% πλεόνασμα το 2016 και δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα όσον αφορά το 2016.

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση και νομίζω πως δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς είναι στην ευχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης να κατανείμει τις δαπάνες της κατά τον τρόπο που θεωρεί εκείνη πιο αποτελεσματικό και πιο ορθό κοινωνικά», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) καταγράφουν την υπεραπόδοση των εσόδων.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση αν της ζητηθεί να «παγώσει» την εν λόγω παροχή, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Αν υπάρξει δυσφορία θα το συζητήσουμε, αλλά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα», συνέχισε.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «σε μια περίοδο που οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι γνωστοί η κυβέρνηση επιλέγει την υπεραπόδοση των εσόδων να την αναδιανείμει κοινωνικά σε εκείνους που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια