Απάντηση της ΝΔ στη Θ. Τζάκρη: Μας δικαιώνει απολύτως

694

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απάντηση της κυρίας Τζάκρη στις επισημάνσεις του Κόμματος για το νομοσχέδιο που αφορά στην αδειοδότηση επιχειρήσεων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει ότι το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την αδειοδότηση επιχειρήσεων, αφενός αποτελεί αποσπασματική αντιγραφή του νόμου που ψηφίστηκε το 2014 και αφετέρου περιορίζει την εφαρμογή του.

Η κυρία Τζάκρη στην απάντησή της  – χωρίς προφανώς να το καταλαβαίνει – μας δικαιώνει απολύτως. Παραδέχεται ότι υπάρχει νόμος πλαίσιο, που είχε ξεκινήσει να παράγει αποτελέσματα. Ομολογεί ότι, μετά από 18 μήνες αδράνειας, επιχειρείται αντικατάστασή του από ένα νόμο κακέκτυπο του  ισχύοντος, με στενότερο πεδίο εφαρμογής, πολλές ασάφειες και μεγάλη προχειρότητα.

Αποδεικνύεται έτσι ότι η Κυβέρνηση, αντί να χτίζει, επιμένει να γκρεμίζει ακόμα και όσα η ίδια αναγνωρίζει ως στέρεη βάση. Η ίδια, άλλωστε, η κυρία Τζάκρη, στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Φέσσα δήλωνε ότι αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης να προχωρήσει η απλοποίηση της  αδειοδότησης των επιχειρήσεων και ότι ως “βάση θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος Χατζηδάκη του 2014”.

Τελικά, αφού για 18 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα – δεν εξέδωσε ούτε καν την Υπουργική Απόφαση, που βρήκε έτοιμη για τον κλάδο της εστίασης – της φταίει … ο νόμος Χατζηδάκη!

Δυστυχώς, η επιχειρηματικότητα, αφού υπονομεύτηκε τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει αδύνατο σημείο για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η επιχειρηματική κοινότητα το γνωρίζει.

Τώρα το αντιλαμβάνονται ακόμα και πρώην φανατικοί οπαδοί της.

Όχι, όμως, και οι αρμόδιοι Υπουργοί της».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια