Συλλήψεις για τρομοκρατία στη Βραζιλία, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του Ρίο

299

11 νεαρούς, μέλη ομάδας η οποία ετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, που ξεκινούν στις 5 Αυγούστου, συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Αλεξάντρ ντε Μοράες.

Οι ύποπτοι είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κι ετοιμάζονταν να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Μοράες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια.

Η βραζιλιάνικη προεδρία ανακοίνωσε ότι ο προσωρινός πρόεδρος, Μισέλ Τέμερ, συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό του συμβούλιο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των υπόπτων διεξήχθη σε εννέα βραζιλιάνικες πολιτείες.

Δικαστήριο της πολιτείας Παρανά, στα νότια της χώρας, έκανε λόγο περί ενδείξεων ότι η ομάδα των νεαρών σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει όπλα και τακτικές ανταρτοπολέμου, για να διαπράξει τις επιθέσεις.

Οι αρχές δεν έδωσαν πληροφορίες για το πότε ακριβώς πραγματοποιήθηκε η ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης της χώρας αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο ισλαμικές σελίδες, οι οποίες παρείχαν οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να εξαπολύσει επιθέσεις κατά τουριστών στο Ρίο.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια