Αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για το Ελληνικό μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αξίας»

882

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει το Ελληνικό ως αρχαιολογικό χώρο, η οποία ήρθε στο φως μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Αξίας».

Σε ανάρτησή του στο «Facebook», ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης κάνει λόγο για «αυγουστιάτικη συνωμοσία υπουργών και ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, για να καθυστερήσει περισσότερο η αξιοποίηση του Ελληνικού».

Υπογραμμίζει ότι «κινούν την διαδικασία για να οριστεί ως αρχαιολογικός χώρος η περιοχή που εκτείνεται στους Δήμους Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης».

«Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την οικουμένη ότι το περιζήτητο αρχαιολογικό τρίπτυχο της χώρας είναι η Αφάντου στην Ρόδο, το Μαρκόπουλο και το Ελληνικό» προσθέτει το Ποτάμι σκωπτικά.

πρώτη-σελίδα-Αξίας-εφημερίδα-ΑΞΙΑ

«Αν είχαν κότσια, θα έπρεπε να βγουν και να πουν καθαρά όχι στην αξιοποίηση αλλά πού να διακινδυνεύεις καλοκαιριάτικα το Υπουργείο σου… Να χάσουν και την δουλειά τους και οι διορισμένοι φίλοι σου» καταλήγει ο κ. Θεοδωράκης.

Στο ίδιο μήκος σχήματος κινείται και η ανακοίνωση της Ένωσης Κέντρου η οποία κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμούς». «Έπρεπε να συμφωνηθεί η επένδυση, για να συζητηθεί εκ των υστέρων ότι το Ελληνικό είναι αρχαιολογικός χώρος; Όλα στο πόδι σε αυτή τη χώρα; Καμία υπευθυνότητα; Κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά, δυστυχώς» αναφέρει και παράλληλα σημειώνει ότι «είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Αντιδράσεις και από την ΝΔ

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία επεσήμανε ότι «η επένδυση του Ελληνικού και μαζί με αυτήν χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα» εξαιτίας της πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει «με ακατανόητη καθυστέρηση» ως αρχαιολογικό χώρο σχεδόν ολόκληρη την έκταση.

«Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση παράγει αδιέξοδα. Τα, τουλάχιστον, περίεργα μπρος – πίσω στο ζωτικό για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τομέα των επενδύσεων, έχουν ως πρώτο θύμα τους τις θέσεις απασχόλησης που εναγώνια περιμένουν οι άνεργοι συμπολίτες μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση  και συμπληρώνεται «Κάθε φορά που δρομολογείται κάποια σοβαρή επένδυση στη χώρα, υπαρκτές ή τεχνητές ενδοκυβερνητικές διαμάχες και δυσλειτουργίες, τη δυναμιτίζου». Καλείται τέλος ο πρωθυπουργός να λάβει άμεσα ξεκάθαρη θέση.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια