Αντίστροφη μέτρηση για την εγκύκλιο για τα μπλοκάκια

357

Εντός των επομένων 24ωρων θα κοινοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας η εγκύκλιος που θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο ασφάλισης των εργαζομένων με μπλοκάκια.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί σχετικά με τα μπλοκάκια.

Όπως ανέφερε, ειδικά για την περίπτωση των εργαζομένων με μπλοκάκι, με έως δύο εργοδότες, θα δημιουργηθεί ενιαία πλατφόρμα στην οποία θα γίνονται οι αναγγελίες συμβάσεων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με μηνιαία υποχρέωση καταγραφής και ελέγχου αυτών, προκειμένου να αποδεικνύεται η σχέση εργασίας και εύκολα να γνωρίζουν και οι δύο αντισυμβαλλόμενοι αλλά και οι υπάλληλοι της κοινωνικής ασφάλισης, το αν ο ασφαλισμένος θα πληρώνει εισφορές ως μισθωτός, δηλαδή θα συμμετέχει και ο εργοδότης, ή ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Όπως επισήμανε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις θα μπορούν από αυτό τον μήνα να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στον νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σε μηνιαία βάση ε δυνατότητα μάλιστα μερικής καταβολής των εισφορών.

Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση της διπλής εισφοράς υπέρ της κυρίας σύνταξης και του ΕΟΠΥΥ πρέπει να καταβληθεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η επόμενη δόση (για τον Φεβρουάριο) πρέπει να έχει καταβληθεί έως τα τέλη Μαρτίου κ.ο.κ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, η καταβολή ΦΠΑ και εισφορών από τους επαγγελματίες δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονα από τώρα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια