Αντάρτικο λίγων ωρών από τους Οικολόγους για το πολυνομοσχέδιο

345

Μετά από παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού οι Οικολόγοι βουλευτές που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν όπισθεν ολοταχώς και θα υπερψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Οι κ.Τσιρώνης και Δημαράς κλήθηκαν εσπευσμένα στο Μαξίμου, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί συνάντηση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, σε μια προσπάθεια να αλλάξουν στάση καθώς είχαν απειλήσει να καταψηφίσουν τις διατάξεις που προβλέπουν τη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (μαζί με τη ΔΕΗ, τις Κτιριακές Υποδομές, την Αττικό Μετρό και την ΕΛΒΟ) στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων θεωρώντας ότι δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.

Στην απόφασή τους, μεταξύ άλλων, οι κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς επικαλούνται τις αρχές των Οικολόγων ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, τη διεθνή εμπειρία για αύξηση των τιμών σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού και το δημοψήφισμα στη Θεσσαλονίκη το 2014.

Τελικώς, έπειτα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές διεργασίες και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, στις 14:30 το μεσημέρι ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα λύθηκε και οι  κύριοι Τσιρώνης και Δημαράς θα υπερψηφίσουν τελικώς τις διατάξεις που έλεγαν ότι θα καταψηφίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου μια  νομοτεχνική βελτίωση σύμφωνα με την οποία θα γίνεται αναφορά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι δεν μπορεί να γίνει ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια