Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Ραχόι αφήνει μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος

496

Μέλος της ηγεσίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωσε σήμερα ότι η Ισπανία πρέπει να έχει σύντομα μία κυβέρνηση υπό τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος Μαριάνο Ραχόι.

«Πιστεύω πως, το ταχύτερο δυνατόν, πρέπει να έχουμε μια κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero ο Γκιγιέρμο Φερντάντες Βάρα, πρόεδρος της περιοχής Εστρεμαδούρα και μια σημαντική φωνή στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος. «Αυτό είναι που μας είπαν οι ψηφοφόροι και αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε», είπε.

Πάντως νωρίτερα άλλα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος δήλωναν ότι δεν θα στηρίξουν τον απερχόμενο συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης, λίγες ώρες μετά τη νίκη του με ποσοστό 33% των ψήφων.

Ο Ραχόι διεκδίκησε χθες βράδυ «το δικαίωμα να κυβερνήσει» μετά την εξασφάλιση 137 βουλευτών σε σύνολο 350, χωρίς όμως και πάλι να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών επί συνόλου 350 στη Βουλή.

Ο οργανωτικός γραμματέας του PSOE Σέσαρ Λουένα εκτίμησε πως εναπόκειται κατ΄αρχήν στον Μαριάνο Ραχόι να προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς είναι πρώτο κόμμα,
δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser ο Λουένα, τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος.

Το PSOE απέρριψε το ενδεχόμενο να εισέλθει σε έναν συνασπισμό με το PP και τους κεντρώους Ciudadanos. «Οι ψήφοι που έλαβε χθες το PSOE έχουν σκοπό να φύγει ο Ραχόι για να αλλάξουν οι άδικες, αναποτελεσματικές, αντικοινωνικές πολιτικές του PP», είπε ο Λουένα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια