Ανοδική η πορεία για το ευρώ

227

Ανοδικά προς το επίπεδο των 1,10 δολαρίων κινείται σήμερα το ευρώ, με τους επενδυτές ωστόσο, να τηρούν στάση αναμονής εν όψει και των αποφάσεων της Federal Reserve.

Aυτή την ώρα (12.24), το κοινό νόμισμα ενισχύεται κατά 0,17% σε 1,10 δολάρια, με χαμηλό ημέρας τα 1,0960 δολάρια και υψηλό ημέρας τα 1,1002 δολάρια.

Το ιαπωνικό γεν αντίθετα, υποχωρεί κατά 0,19% στα 105,02 γεν/δολάριο, ενώ η στερλίνα σημειώνει οριακά κέρδη κατά 0,06% στα 1,2248 δολάρια.

Σήμερα, οι κεντρικές τράπεζες σε Ιαπωνία και Αυστραλία διατήρησαν – όπως και αναμενόταν – αμετάβλητη τη νομισματική τους πολιτική.

Όσον αφορά την αμερικανική κεντρική τράπεζα, η απόφαση της οποίας είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη, οι αναλυτές δεν αναμένουν κάποια «κίνηση», λόγω και της πολιτικής αβεβαιότητας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια