Ανατροπή – σοκ για το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία

491

Σίγουρος ότι η συντριβή του αεροπλάνου στην Κολομβία ήταν αποτέλεσμα «δολοφονίας» και όχι δυστυχήματος, εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Βολιβίας, Ρέιμι Φερέιρα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ιταλικής αθλητικής εφημερίδας Gazzetta Dello Sport, η αεροπορική τραγωδία, όπου σκοτώθηκαν 71 άνθρωποι και αφανίστηκε ολόκληρη η ομάδα της Τσαπεκοένσε, δεν μπορεί, σύμφωνα με τον Ρειμί Φερέιρα, να αναφέρεται ως δυστύχημα.
«Αν ο πιλότος είχε συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας ή αν είχε δώσει το σήμα κινδύνου μέσα στον χρόνο που έπρεπε, αυτή η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί,» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πιλότος ταξίδευε με ανεπαρκή ποσότητα καυσίμων, κάτι που σύμφωνα με τον υπουργό «δεν μπορεί να είναι σύμπτωση». «Αυτό που συνέβη στο Μεντεγίν ήταν μια δολοφονία».
Οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, με τους εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία να διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο πιλότος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, η ανοικοδόμηση της Τσαπεκοένσε ξεκίνησε με την άφιξη του νέου προπονητή της ομάδας. Είναι ο 50χρονος Βάγκνερ Μαντσίνι, που παρουσιάστηκε χθες.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια