Ανατίμηση της στερλίνας έναντι του ευρώ

6997

H στερλίνα ανατιμήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έναντι του δολαρίου και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων έναντι του ευρώ, καθώς έρευνα της εταιρείας Markit έδειξε ότι ο βρετανικός μεταποιητικός τομέας αναπτύχθηκε απροσδόκητα τον Αύγουστο, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε 1% έναντι του ευρώ, στις 84,11 πένες ανά ευρώ, ενώ ανατιμήθηκε 0,8% έναντι του δολαρίου στα 1,3246 δολάρια ανά στερλίνα.

Ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της εταιρείας Markit για τη βρετανική μεταποίηση αυξήθηκε στις 53,3 μονάδες από 48,3 μονάδες τον Ιούλιο. Τα στοιχεία αυτά έρχονται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της GfK ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη των βρετανικών νοικοκυριών αυξήθηκε τον Αύγουστο, ανακτώντας σχεδόν τις μισές απώλειες του Ιουλίου.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια