Ανασύρονται οι φάκελοι για τις μετοχές φούσκες από την Δικαιοσύνη

Άλλοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, και όχι οι 36!

327

Η υπόθεση των 36 κατηγορουμένων για το «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου» που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και για την οποία η εισαγγελέας του εφετείου κακουργημάτων υπήρξε προχθές καταπέλτης όσον αφορά στο κατηγορητήριο και στο εύρος των ποινών, αποτελεί απλώς το παγόβουνο μιας αμαρτωλής περιόδου που χαρακτήρισε την Ελλάδα μιας ολόκληρης εποχής.

Και με όλον τον σεβασμό προς το δικαστήριο, η δική μου άποψη είναι ότι η υπόθεση αυτή των 36 κατηγορουμένων δεν στέκεται, είναι νομικά έωλη και συμφωνώ απόλυτα με την αρχική απόφαση βάσει της οποίας όλοι οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Και πέραν αυτού είναι και άδικο και μη αποδεκτό ηθικά επιχειρηματίες που καταστράφηκαν στην κυριολεξία και δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα πλέον προς το ζην όπως ο Γ. Μπατατούδης ή ο Π. Πανούσης πέραν του προσωπικού τιμήματος που πλήρωσαν στην προσωπική τους ζωή να κινδυνεύουν σε προχωρημένη μάλιστα ηλικία, και ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών με επιβαρυμένη υγεία, σε πολυετείς ποινές κάθειρξης ή ακόμη και με ισόβια βάσει της πρότασης της εισαγγελέως. Ελπίζω πραγματικά να πρυτανεύσει η λογική και η αίσθηση του δικαίου επί τη βάσει των πραγματικών στοιχείων.

Διαρκή αδικήματα

Όμως η αλήθεια είναι πως την εποχή του Χρηματιστηρίου έγιναν εγκλήματα. Κάποιοι θησαύρισαν και κάποιοι καταστράφηκαν. Και οι μετοχές-φούσκες μετά βεβαιότητας δεν είναι αυτές που βρίσκονται σήμερα στο σκαμνί αλλά πολλές άλλες που με έξυπνες κινήσεις τέθηκαν στο αρχείο και δεν παραπέμφθηκαν σε τακτικές δικασίμους.

Η πληροφορία λοιπόν είναι πως όλες αυτές τις μετοχές φούσκες τα αδικήματα που προέκυψαν από τις οποίες είναι διαρκή, η ανώτατη αρχή της Δικαιοσύνης τις ανασύρει, τις αναψηλαφεί με απώτερο σκοπό οι πραγματικοί υπαίτιοι του σκανδάλου του χρηματιστηρίου να καθίσουν στο σκαμνί και όχι την ώρα τούτη να απολαμβάνουν τα κέρδη των κλεμμένων υπεραξιών μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Επανεξέταση

Ποιος δεν θυμάται άραγε τις Γενικές Αποθήκες (ΓΕΝΑΚ), τα Χαλυβδόφυλλα, την Αλυσίδα, την Εσκιμώ, τον Σιγάλα, τα Λαναρόχαρτα και γενικότερα το σύνολο των κλωστοϋφαντουργιών που πρωτοστάτησαν και πρωταγωνίστησαν στο χρηματιστηριακό παιχνίδι;

Ποιος δεν θυμάται τον Κέκροπα, τον Μοσχολιό, τα Μακεδονικά Κλωστήρια (ΜΑΚΛΩ) αλλά και τα αποκαλούμενα Λαμπρόχαρτα ή Πασοκόχαρτα, όλες τις μετοχές εκείνες που είχαν εκτοξευθεί με σημείο αναφοράς την Αγροτική Τράπεζα και την κεντρική πολιτική εξουσία. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η ανωτάτη δικαστική αρχή εξετάζει το ζήτημα της επανεξέτασής τους. Σε απλά λόγια, τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ…

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια