Αναζητεί λύσεις για τα λουκέτα στην TV η κυβέρνηση

271

Θορυβημένοι από το εύρος των αντιδράσεων και την απεργία των δημοσιογράφων το Σάββατο, ημέρα της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι υπουργοί Επικρατείας Νίκος Παππάς και Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κάλεσαν τις συνδικαλιστικές ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ) σε συνάντηση, στην οποία ο υπουργός Εργασίας παρουσίασε δέσμη μέτρων για όσους απολυθούν από τους σταθμούς.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν οι εκπρόσωποι της ΕΤΙΤΑ, που είχαν συναντήσει πριν τη σύνταξη του νόμου τόσο τον Ν. Παππά όσο και τον Γ. Κατρούγκαλο.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας ήταν ένα πλάνο-δέσμη μέτρων για τους εργαζόμενους των καναλιών, δηλαδή να επιδοτηθεί με 460 ευρώ για 24 μήνες η κάθε πρόσληψη εργαζομένων από τους παλαιούς τηλεοπτικούς σταθμούς στα νέα κανάλια. Τα χρήματα αυτά, με τα οποία θα επιδοτηθούν οι θέσεις εργασίας στους νέους σταθμούς, θα προέλθουν από τα κεφάλαια της πρώτης δόσης των υπερθεματιστών.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων επεσήμαναν στους υπουργούς πως δεν είναι δυνατόν να απορροφήσουν δύο νέα κανάλια τους απολυμένους των τεσσάρων καναλιών που θα κλείσουν. Ο Γ. Κατρούγκαλος ανακοίνωσε επίσης την ενεργοποίηση προγράμματος επανένταξης των ανέργων μέσω του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια