Αναζητείται ο νέος Παπαδήμος

659

Καλά πληροφορημένες πηγές της στήλης φέρουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους στενούς του συνεργάτες να εξετάζουν πολύ προσεκτικά και διεξοδικά τα σενάρια αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές.

Όπως και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν τη Ν.Δ. με ένα εύρος αποτελεσμάτων από το 32 έως το 36%. Μου λένε ότι είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς η Ν.Δ. να συγκεντρώσει ένα ποσοστό αυτοδυναμίας, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα προωθηθεί το σχέδιο της συγκρότησης μη αυτοδύναμης κυβέρνησης, δηλαδή κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε καμμία περίπτωση δεν θέλουν να υπάρξουν εκλογές εκ νέου, διότι αυτές θα είναι με τον αναλογικό εκλογικό νόμο που θα φέρει ακυβερνησία. Ήδη ξένα κέντρα, πρεσβείες, καθώς και κύκλοι της Ε.Ε. σε Φρανκφούρτη και Βρυξέλλες προσπαθούν να βρουν το πρόσωπο που θα μπορέσει να ηγηθεί μιας τέτοιας κυβέρνησης.

Αναζητούν, δηλαδή, όπως λένε, τον νέο Παπαδήμο που θα παίξει κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή και έτσι θα αισθάνονται σίγουροι ότι θα συνεχιστεί η κυβερνητική πορεία και η επιτροπεία τους στην Ελλάδα.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια