Αναγκαστική προσγείωση για καναντέρ που επιχειρούσε στη Βοιωτία – Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Δερβενοχώρια

1074

Σε αναγκαστική προσγείωση προχώρησε πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου καναντέρ, το οποίο συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε χθες το βράδυ, σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.
Το αεροπλάνο κατέπεσε μέσα σε δασική έκταση, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πυρκαγιάς ενώ οι πιλότοι αν και έχουν τραυματιστεί δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Τα αίτια που οδήγησαν στην αναγκαστική προσγείωση του πυροσβεστικού αεροσκάφους δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Εν τω μεταξύ, η φωτιά στα  Δερβενοχώρια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την πυροσβεστική υπηρεσία να καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να την θέσει υπό έλεγχο, όμως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Προς το παρών πάντως, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια