Ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες της χώρας η ΠΑΕ Ολυμπιακός

673

Στη λίστα που με τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρίες της χώρας για το τρέχον έτος, που εξέδωσε το «Fortune» σε συνεργασία με την «KPMG», βρίσκεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταλαμβάνοντας μάλιστα ιδιαίτερα υψηλή θέση. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» σε σύνολο 294 συμμετεχόντων βρέθηκαν στην 17η θέση της κατάταξης.

ΠΑΕ Ολυμπιακος

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήµης στην οποία φέτος έλαβαν μέρος 294 εταιρίες και 1450 κορυφαία στελέχη, που αξιολόγησαν τις επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις της λίστας Most Admired Companies µε γνώµονα τα εννέα κριτήρια του Fortune (Καινοτοµία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναµικού, Διαχείριση Εταιρικών Πόρων, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Χαρακτηριστικά-Ποιότητα Διοίκησης, Οικονοµική Ευρωστία, Μακροπρόθεσµη Επενδυτική Αξία, Ποιότητα Προσφερόµενων Προϊόντων και Υπηρεσιών, Εξωστρέφεια/Ανταγωνιστικότητα).

Οι εταιρίες που πληρούν τα κριτήρια έχουν τον χαρακτήρα «superheroe» σε μια δεδομένα δύσκολη περίοδο για επενδύσεις στην Ελλάδα. H λίστα είναι θεσμός στην Αμερική και αποτέλεσε «έμπνευση» για την υλοποίησή της και στην Ελλάδα.

Για να φτάσουμε στον καταρτισμό της λίστας πραγματοποιήθηκε έρευνα από το Forune σε συνεργασία µε τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συµβουλευτικών υπηρεσιών, KPMG.

Επιλέχθηκαν 294 εταιρείες που ο ετήσιος τζίρος (2014) τους ξεπερνά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ και χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα τον κλάδο της αγοράς (συνολικά 9 κλάδοι).

Ακολούθησε η διαδικασία επεξεργασίας των δεδομένων που έδωσε ως αποτέλεσμα τις κορυφαίες εταιρίες ανά κλάδο, προστέθηκε το 50% των εταιρειών με τις καλύτερες βαθμολογίες ανά κλάδο για το 2015 και προέκυψαν συνολικά 64 από 9 κλάδους.

Σε αυτή λίστα κλήθηκαν εκ νέου τα στελέχη των 294 εταιρειών να επιλέξουν το Top 20, των καλύτερων εταιρειών στην Ελλάδα και έτσι δημιουργήθηκε η λίστα Most Admired Companies 2016 (λόγω ισοψηφίας µερικών εξ αυτών, αναδείχτηκαν 28 εταιρείες στις 20 πρώτες θέσεις), με τον Ολυμπιακό να καταλαμβάνει την ιδιαίτερα τιμητική 17η θέση, που φυσικά του δίνει την πρωτιά σε επίπεδο ποδοσφαιρικών εταιριών.

Σπουδαία διάκριση για την πειραϊκή ΠΑΕ, που λειτουργεί υποδειγματικά και με απόλυτη συνέπεια σε εταιρικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια