Αλ. Τσίπρας: «Προσβλέπουμε σε μία στενότερη συνεργασία με την Κίνα»

806

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, τονίζει σε συνέντευξη του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua» (τμήμα της οποίας προδημοσιεύει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων), ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο Πεκίνο και στη Σαγκάη, υπογραμμίζει ότι «σηματοδοτεί την κοινή βούληση Ελλάδας και Κίνας να πάμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με εφαλτήριο τη σημαντική συνεργασία μας στο λιμάνι του Πειραιά, στη βάση μίας νέας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας και την ολοκλήρωση του Έτους Ναυτιλιακής Συνεργασίας».

Επισημαίνοντας πως η εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας είναι ήδη σε «πολύ καλό επίπεδο», ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει την πρόθεση του για «μια στενότερη συνεργασία με την Κίνα στο πεδίο της οικονομίας». Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει ο κ. Τσίπρας, στοχεύει ιδιαίτερα στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη μεγάλη κινεζική αγορά- κυρίως στο αγροδιατροφικό τομέα- και στην υλοποίηση του ισχυρού ενδιαφέροντος των κινεζικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα- κυρίως στον τομέα των μεταφορών και των υποδομών.

«Η Μεσόγειος και η Άπω Ανατολή μπορεί να βρίσκονται μακριά, γεωγραφικά, αλλά σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλές φορές κοινές και ολοένα και πιο αλληλένδετες», σημειώνει ο πρωθυπουργός και προσθέτει πως «η διεύρυνση των πολιτιστικών, εκπαιδευτικών ανταλλαγών, η μεταφορά νέων τεχνολογιών και η ανάπτυξη των τουριστικών ροών, με την δρομολόγηση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης, αποτελούν επίσης άμεσους στόχους».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι «τα χειρότερα πέρασαν».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια