Αλλαγή για τη σύνθεση της Τρόικα

113

Αλλάζει σύνθεση η τρόικα, αλλά και ο ευρύτερος μηχανισμός εποπτείας του ελληνικού προγράμματος από Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής αναμένεται να αποχωρήσει ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο. Μία αποχώρηση που αν και δεν είναι επιβεβαιωμένη συζητείται αρκετά στους κύκλους των Βρυξελλών, όπως επισημαίνει η εφημερίδα.

Ως πιθανότερος αντικαταστάτης του φέρεται ο Πορτογάλος Ζοάο Νογκουέιρα Μαρτίνς, ο οποίος ήταν νούμερο δύο στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, όταν επικεφαλής της τρόικας ήταν ο Ματίας Μορς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή τότε πιθανόν να είναι θετική για τη χώρα μας αφού ο κ. Μαρτίνς γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και οικονομία.

Επίσης συνταξιοδοτείται ο επί πολλά έτη επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

Ανοικτό πάντα είναι το θέμα της θέσης του Προέδρου του Eurogroup. Εφόσον στην Ολλανδία σχηματιστεί κυβέρνηση, στην οποία δεν θα συμμετέχει ο κ. Ντάισελμπλουμ τότε αυτομάτως θα πρέπει να αναζητηθεί αντικαταστάτης του και στο Eurogroup.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια