Αλεξιάδης VS φοροδιαφυγής

987

Σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, που θα αφορούν τόσο στα πρόστιμα, όσο και στην απάλειψη των κινήτρων για φορο-αποφυγή προανήγγειλε μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM», ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης, αναφέρθηκε και στον ΦΠΑ των νησιών, εξηγώντας ότι τους πρώτους μήνες κάθε έτους, τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τους στόχους, οι οποίοι υπερκαλύπτονται από την καλοκαιρινή περίοδο. Πάντως παραδέχθηκε ότι εξετάζεται το πρόβλημα των χαμηλών προστίμων για τη μη έκδοση αποδείξεων, με εντατικοποίηση των ελέγχων και με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι με απόφαση του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, μετά την καταβολή των επικουρικών τους συντάξεων που θα γίνεται πλέον τις πρώτες μέρες κάθε μήνα.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ο Τρύφων Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι οι κατασχέσεις δεν αφορούν στην πρώτη κατοικία των φορολογούμενων, αλλά σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια