Αλεξιάδης: Πάνω από τους στόχους τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου

549

Αύξηση κατά 4,72% παρουσίασαν τα έσοδα του τελευταίου πενταμήνου και κατά 11,87% οι επιστροφές φόρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών. Όπως είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης, μόνο τον περασμένο Μάιο, τα έσοδα ήταν αυξημένα κατά 18,9% και οι επιστροφές φόρων κατά 40%.

Ο υπουργός τόνισε ότι τα νούμερα ξεπερνούν τους στόχους που είχε θέσει η κυβέρνηση, ενώ έκανε λόγο για παραπληροφόρηση και μυθεύματα, αναφερόμενος στις επικρίσεις βουλευτών περί κινδύνου παραγραφής 12.000 μεγάλων υποθέσεων, λόγω της μεταφοράς τους από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Ο κ. Αλεξιάδης απέδωσε τις αδυναμίες που παρουσιάζονται στο περιορισμένο προσωπικό που υπάρχει: «Δεν έχουμε 50.000 ελεγκτές, αλλά 9.000 προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες και αναγκαζόμαστε να βάλουμε σε προτεραιότητα τους ελέγχους. Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί η λίστα Λαγκάρντ και η λίστα Μπόγιαρνς. Η ΓΓΔΕ θα προτεραιοποιήσει και θα αποφασίσει ποιες θα ελεγχθούν. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στους ελέγχους, στο ποιος θα ελεγχθεί. Αλλά το αν θα ελέγξουμε τα βενζινάδικα ή τα διυλιστήρια είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Το αν θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους από τα πεντάστερα ξενοδοχεία ή από τα σουβλατζίδικα και τις καντίνες είναι επιλογή της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια