Αλαφούζος: Η «Καθημερινή» είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις της

595

«Απόλυτα συνεπής ήταν και είναι η “Καθημερινή ΑΕ” απέναντι στις δανειακές της υποχρεώσεις», υποστήριξε ο βασικός μέτοχος του ομίλου, με ποσοστό 26%, Θέμης Αλαφούζος, στην Εξεταστική της Βουλής.

Όπως τόνισε, ο όμιλος έχει λάβει δάνεια συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ, όλα με εγγυήσεις περιουσιακών στοιχείων που ξεπερνούν το 100%, ενώ ποτέ δεν υπήρξε καμία ληξιπρόθεσμη δανειακή οφειλή.

Ο κ. Αλαφούζος είπε ότι η θυγατρική «Αργοναύτης» έλαβε από το εξωτερικό, και ειδικότερα από την Credit Swiss δάνειο ύψους 47 εκατ. ευρώ και οι «Καθημερινές εκδόσεις» πήραν δάνειο από τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες, κυρίως από την Εθνική Τράπεζα ύψους 45 εκατ. ευρώ.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι ο επιχειρηματικός του όμιλος ήταν και είναι απόλυτα συνεπής στις δανειακές του υποχρεώσεις, τόνισε ότι το ελληνικό ομολογιακό δάνειο που πήρε η εφημερίδα «Καθημερινή» το 2014 είναι πλήρως καλυμμένο, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος έβαλε από την τσέπη του 21 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το εκδοτικό κομμάτι είναι ένα μικρό ποσοστό τζίρου της μητρικής εταιρίας «Καθημερινή ΑΕ», ενώ χαρακτήρισε ψευδείς αιτιάσεις περί αδυναμίας εξόφλησης των τόκων παλαιού δανείου. «Δεν υπήρχε κανένα ληξιπρόθεσμο δάνειο και καμία καθυστέρηση στην εξόφληση τόκων», τόνισε και πρόσθεσε: «Στο κοινοπρακτικό δάνειο που πήραμε, υπάρχουν εγγυήσεις και προϋποθέσεις για την αποπληρωμή του. Δημιουργήθηκε αφού οι τράπεζες αξιολόγησαν περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να μπουν σαφείς δόσεις και να αντικατασταθούν οι αλληλόχρεοι λογαριασμοί».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια