Αλέξης Τσίπρας: Ανάγκη για άμεση αλλαγή πορείας στην Ευρώπη

461

«Ανάγκη άμεσης αλλαγής πορείας, με βαθιές δημοκρατικές και προοδευτικές τομές στην Ευρώπη, για να υψώσουμε φράγμα στον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά, που βρίσκει γόνιμο έδαφος στις συνθήκες που δημιούργησε η λιτότητα και η ασυδοσία των αγορών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι τα μηνύματα είχα σταλεί προ πολλού από πολλές κατευθύνσεις και αναφέρθηκε στις «ακραίες επιλογές της λιτότητας που διεύρυναν τις ανισότητες, στην α λα κάρτ διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, στην άρνηση επιμερισμού της ευθύνης και των βαρών στην προσφυγική κρίση αλλά και στην κρίση χρέους», που, όπως είπε, είχαν δώσει το σήμα μιας εκτεταμένης κρίσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, αυτές τις μέρες αποδείχτηκε ότι ο υπεροπτικός και αλαζονικός λόγος των τεχνοκρατών όχι μόνο δεν συγκινεί αλλά εξοργίζει τους ευρωπαϊκούς λαούς, για να υπογραμμίσει πως γι’ αυτόν το λόγο χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο όραμα και ένα νέο ξεκίνημα για την Ενωμένη Ευρώπη.

Όχι για λιγότερη Ευρώπη, συνέχισε, αλλά για μια καλύτερη Ευρώπη, κοινωνική και δημοκρατική όπου η πολιτική θα ξαναπάρει τα πρωτεία από τους τεχνοκράτες, όπου οι λαοί της θα έχουν τον κυρίαρχο λόγο. «Γι’ αυτή την Ευρώπη αξίζει να αγωνιστούμε και να παλέψουμε γι το κοινό μας μέλλον», σημείωσε.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια