Αισιόδοξα μηνύματα για Ελλάδα από Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Σόιμπλε

564

Θετικά μηνύματα για την Ελλάδα επιφύλασσε η είσοδος των κορυφαίων στελεχών της ευρωπαϊκής οικονομίας προσερχόμενοι στο κρίσιμο Eurogroup. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρόεδρος του Eurogroup άφησε να εννοηθεί πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και δανειστών, με τον Πιερ Μοσκοβισί, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων να σημειώνει την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Ελλάδα και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που… έκλεισε το μάτι στις 24 Μαΐου.

 

Ντάισελμπλουμ: Θα συζητήσουμε το χρέος-Δεν θα το λύσουμε σήμερα

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ το θέμα του χρέους θα βρεθεί βεβαίως σήμερα στο τραπέζι της συνεδρίασης ωστόσο δεν πρέπει να αναμένεται κάποιο συμπέρασμα καθώς απαιτείται περισσότερος χρόνος.

«Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος. Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και το υπό ποιες συνθήκες. Θα είναι η πρώτη συζήτηση οπότε δεν περιμένω οριστικά αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σόιμπλε: Να τηρήσουν οι Έλληνες πολιτικοί τη συμφωνία

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα διάσωσης θα βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες να σταθούν στα πόδια τους. Όπως είπε: «Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι για την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας».

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο

Μεταρρυθμίσεις, προληπτικά μέτρα και συζήτηση για χρέος θα είναι τα θέματα που θα θιγούν στο Eurogroup για την Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος Οικονομικών, αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο του Eurogroup, τόνισε ότι «πρέπει όλοι μαζί να είμαστε στο ίδιο καράβι, πρέπει να οδηγηθούμε σε συγκερασμό διαφορετικών απόψεων» και να υπάρξει σύντομα συμφωνία.

Σήμερα θα γίνει ένα σημαντικό βήμα δήλωσης της πρόθεσής μας για μια συμφωνία, εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των δανειστών.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια