Αδ. Γεωργιάδης: Υπουργός μου είπε ότι θα κλείσει ο ΣΚΑΪ! – Απάντηση του Γεν. Γραμματέα Ενημέρωσης

529

Την αποκάλυψη ότι «πρωτοκλασάτος υπουργός» του είπε «μην ανησυχείς, ο ΣΚΑΪ θα κλείσει οπωσδήποτε», έκανε το πρωί ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ότι ο νόμος για τα κανάλια «έχει φτιαχτεί για να κλείσει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ».

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» σχολίασε ότι μπορεί ο ΣΚΑΙ να έχει καταθέσει έναν υπερπλήρη φάκελο, «αλλά το φάκελο θα τον δει μόνο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς».

Επισημαίνοντας αυτά τα ζητήματα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι το ΣτΕ θα τον κρίνει αντισυνταγματικό.

Δεν θέλησε πάντως να αποκαλύψει το όνομα του υπουργού γιατί, όπως είπε, η συζήτηση ήταν ιδιωτική.

Άμεση ήταν η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου: «Η διαδικασία αδειοδότησης είναι κρυστάλλινη και απολύτως διάφανη. Αφού μέχρι σήμερα όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο αποδείχθηκαν «σαθρά», οι υπέρμαχοι της επιτίθενται τώρα στη διαδικασία»

Όπως τονίζει ο κ. Κρέτσος, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του υπ. Επικρατείας και του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια