«Αγκάθια» στις συνομιλίες Αναστασιάδη- Ακιντζι

580

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή πλευρά επεσήμανε ο Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο παραμένει η διαφωνία για την εκ περιτροπής προεδρία.

Μετά την πολύωρη συνάντηση των δύο ανδρών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε, ότι, στην εκτελεστική εξουσία έγινε σημαντική πρόοδος αλλά υπάρχουν και κάποια θέματα, τα οποία θεωρούνται ουσιώδους σημασίας και ένα από αυτά είναι, η εκ περιτροπής προεδρία, για την οποία ο Μουσταφά Ακιντζί επιμένει στην περίπτωση που λυθεί το Κυπριακό. Όσον αφορά την νομοθετική και τη δικαστική εξουσία ελάχιστα ζητήματα απομένουν προς συμφωνία, πρόσθεσε ο Κύπριος Πρόεδρος.

Σε ιδιαίτερη συζήτηση, χωρίς την παρουσία των διαπραγματευτών και των εκπροσώπων του ΟΗΕ, οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί αναφέρθηκαν και στις εξελίξεις στην Τουρκία. «Δεν νομίζω να επηρεάζουν τις συνομιλίες, επί του παρόντος τουλάχιστον, λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στα θέματα που έχω αναφέρει», είπε ο κ. Αναστασιάδης. Για τη συνολική πορεία των διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης είπε, ότι, παρά τις δυσκολίες, διαπιστώνει «αποφασιστικότητα και τη βούληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια