Αβραμόπουλος: Ο εθνικισμός και ο ρατσισμός απειλούν την ενότητα της Ευρώπης

681

«Τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού επιστρέφουν, απειλώντας την ευρωπαϊκή δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, από το βήμα του Συνεδρίου του Economist.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή προσφυγική κρίση. Το 2015, 800.000 από τους περίπου 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην ΕΕ, ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του Αιγαίου.

Πρόσθεσε ότι τoν τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, αλλά «είμαστε ακόμη στην αρχή, ο δρόμος είναι μακρύς». Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη στάση των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως έχουν δείξει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας δέχθηκε υπερβολική και δυσανάλογη κρίση.

«Η κατάσταση εμφανίζει σαφή βελτίωση, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και κεντρικός συντονισμός.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια