Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Τσοχατζόπουλος

383

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος, επικαλούμενος λόγους υγείας και την συμπλήρωση των  77 ετών.

Η συνήγορος του υποστήριξε πως «η επιλογή του χρόνου του αιτήματος δεν είχε να κάνει με σκέψη υστερόβουλη. Είναι μία καθαρή πράξη, η οποία αναφέρεται στις ανάγκες του εντολέα μου. Η παραμονή του κ. Τσοχατζόπουλου στη φυλακή επί τέσσερα και πλέον έτη και η συνεχής παρουσία του στα δικαστήρια είναι γεγονός. Πρέπει να δείτε το θέμα από την ανθρωπιστική του πλευρά, αφού δύνασθε πια να επιβάλλετε άλλα μέτρα. Διάγει το 77ο έτος της ηλικίας του, μπορεί να φαίνεται ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος το παλεύει, ωστόσο,  είναι ένας άνθρωπος βαθιά πληγωμένος και στη φυσική του υπόσταση». Παράλληλα αναφέρθηκε και στις συνθήκες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος μέσα στις φυλακές.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δύο εγχειρήσεις στα μάτια του με φλεγμονές, που δύσκολα αντιμετωπίζονται στη φυλακή. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είχε όμως και θέματα υγείας από το παρελθόν, όπως με τα πόδια του. Κάνουμε αυτή την κίνηση, ώστε να αντικατασταθεί ο όρος της κράτησης με κάποιον άλλον όρο, προκειμένου να σταθεί απέναντί σας και να είναι συνεννοήσιμος. Όλη αυτή η ταλαιπωρία τού έχει προξενήσει ένα τεράστιο ψυχολογικό άγχος το οποίο βλέπετε και εσείς», ανέφερε η συνήγορός του Άκη Τσοχατζόπουλου και σημείωσε πως ο τόπος διαμονής του θα είναι συγκεκριμένος και θα είναι στη διάθεση του δικαστηρίου οποτεδήποτε χρειαστεί.

Παράλληλα, η συνήγορός του επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητεί την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με όρους, γιατί «ήθελε να προηγηθούν άλλα μέλη της οικογένειάς του.  Άλλωστε πιστεύει μέσα του ότι είναι αθώος. Έχει περάσει ήδη στη φυλακή τεσσεράμισι χρόνια. Επιβάλλεται πλέον να αλλάξει το περιοριστικό μέτρο. Γνωρίζω τον φόβο σας ότι μπορεί βγαίνοντας να διαπράξει νέα εγκλήματα. Ξέρετε όμως ότι όλη η περιουσία του έχει δεσμευθεί».

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Πέμπτη το πρωί.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια