Αίγυπτος: βομβαρδισμοί σε στρατόπεδα τζιχαντιστών στη Λιβύη ως αντίποινα

365

Αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε στρατιωτικές βάσεις στη Λιβύη εξαπέλυσε η Αίγυπτος, αντιδρώντας στο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον χριστιανών Κοπτών νωρίτερα την Παρασκευή.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου εξαπέλυσαν έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο Αλ-Σίσι διεμήνυσε ακόμα ότι θα συνεχίσει να χτυπάει οποιαδήποτε βάση, στην οποία εκπαιδεύονται στρατιώτες, που κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα του, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται αυτές, μεταδίδει το Reuters.

Επανέλαβε επίσης ότι οι χώρες που χρηματοδοτούν, εκπαιδεύουν και οπλίζουν τρομοκράτες δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητες.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια