Ίχνη του ISIS στην τραγωδία της Egypt Air

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

1034

 

Σκιές Ισλαμικής τρομοκρατίας  συνοδεύουν την εξαφάνιση του  Airbus της Egypt Air που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Καΐρο.  Kαι ενώ ελληνικές πηγές σημειώνουν ότι τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και το σύνολο των πρωτογενών πληροφοριών τον έχει η γαλλική πλευρά, κάποιες αιγυπτιακές πηγές αναφέρουν πως σύμφωνα με ενδείξεις πολλά μέλη της οικογενείας ενός από τα μέλη του πληρώματος είναι άμεσα εμπλεκόμενα με τον ISIS.

Τονίζουν μάλιστα πως η περίεργη εξαφάνιση ενός αεροσκάφους που δύο λεπτά πριν την (πολύ πιθανή) πτώση του δεν ανέφερε κανένα πρόβλημα στο πύργο ελέγχου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και της τρομοκρατικής ενέργειας με τόσο εξελιγμένα μέσα, ώστε αυτοί να μην είναι αυταπόδεικτοι. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός οτι η Αίγυπτος γίνεται για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το θέατρο της εξέλιξης μίας τραγωδίας, η οποία αποτυπώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα.  

αεροσκαφος-χαρτης

Υπενθυμίζουμε ότι ένα ρωσικό σε εκείνη την περίπτωση επιβατηγό αεροπλάνο είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή του κεντρικού Σινά με 224 επιβαίνοντες. 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου δήλωσε πως είναι πιο πιθανό μια τρομοκρατική επίθεση να ευθύνεται για την πτώση του αεροπλάνο της EgyptAir, το οποίο αγνοείται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από ό,τι μια τεχνική βλάβη.  Δεν γνωρίζουμε να υπήρχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την ασφαλεία των επιβατών της πτήσης αλλά διεξάγονται περαιτέρω έλεγχοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Ο υπουργός δήλωσε ωστόσο πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οποιαδήποτε συμπεράσματα όσον αφορά τους λόγους της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ