Ήρθε η ώρα να ξεπεραστούν οι άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος , είπε ο Δραγασάκης

488
Γ. Δραγασάκης

Από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εκτίμησε ότι «Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια εισερχόμαστε σε περίοδο ρεαλιστικής προοπτικής για την οικονομία και την κοινωνία». Ο Γιάννης  Δραγασάκης δεν αρνήθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις, ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι πλέον συντρέχουν οι προϋποθέσεις για προοπτική εξόδου από την κρίση.

«Συχνά», τόνισε ο κ. Δραγασάκης  «επιλέγοντας το μείγμα πολιτικής, καλείσαι να επιλέξεις μεταξύ ενός μεγαλύτερου και ενός μικρότερου «κακού», και όχι το βέλτιστο», ωστόσο όπως είπε ζητούμενο σήμερα είναι «να συμφωνήσουμε και από κοινού να επιχειρήσουμε την άρση των όρων της εποπτείας».

Μάλιστα έθεσε ως προτεραιότητες για τη χώρα τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας και το κοινωνικό κράτος, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή μια «εργαλειοθήκη της ανάπτυξης». Παράλληλα είπε πως είναι έτοιμα να κατατεθούν νομοσχέδια που αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της χαμηλής εισπραξιμότητας ΦΠΑ.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να ξεπεραστούν οι άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος, καθώς στη νέα φάση προκύπτουν νέες προκλήσεις και νέες διαχωριστικές γραμμές.  Τέλος ο Γιάννης Δραγασάκης χαρακτήρισε άκαιρο και άκυρο το «μεταρρυθμιστές VS μη μεταρρυθμιστών».

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια