«Έφυγε» στα 56 του χρόνια ο Γιάννης Τσαμουργκέλης

411

Έχασε τη μάχη με την ζωή ο οικονομολόγος και καθηγητής Διεθνών Οικονομικών, Γιάννης Τσαρμουγκέλης μόλις στα 56 του χρόνια. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας σε θέματα αποκρατικοποιήσεων, αγοράς εργασίας και εργασιακών σχέσεων την τριετία 1993-1996 ενώ αμέσως μετά (1996-1997) ανέλαβε Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Την περίοδο 1996-1999 εργάσθηκε ως Σύμβουλος Διοίκησης στον Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά. Ο Γιάννης Τσαρμουγκέλης ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ και μέλος της Επιτροπής διαλόγου του κόμματος.

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος του κόμματος , σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά με οδύνη τον φίλο και σύντροφο Γιάννη Τσαμουργκέλη. Πάλεψε έως την τελευταία στιγμή  με γενναιότητα, κουράγιο και αξιοπρέπεια την περιπέτεια της υγείας του».

«Μέλος της επιτροπής διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις πάλευε για έναν ισχυρό προοδευτικό φορέα.
Γιάννη θα σε θυμόμαστε πάντα και θα παλέψουμε να μετουσιώσουμε τις ιδέες σου σε πράξεις» υπογραμμίζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ με τη Φώφη Γεννηματά να εκφράζει τη θλίψη της για τον φίλο Γιάννη.

Ο Γιάννης Τσαμουργκέλης έφυγε σήμερα από κοντά μας, τόσο άδικα, τόσο πρόωρα. Χάσαμε έναν φίλο, έναν σύντροφο, έναν συνοδοιπόρο.  Είχε τόσα ακόμη να προσφέρει.Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη στην οικογένεια του.  Αντίο Γιάννη, αναφέρει μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.

 

 

 

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια