Έτοιμοι οι εταίροι για επιπλέον κινήσεις για το ελληνικό χρέος λέει ο Ρέκλινγκ

390

Άνοιγει το δρόμο για επιπλέον κινήσεις αναφορικά με το ελληνικό χρέος ο Κλάους Ρέκλινγκ, όπως προκύπτει με το πέρας της συνάντησης του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Οι εταίροι είναι διατεθειμένοι να κάνουν περισσότερα για το ελληνικό χρέος, εάν αυτό χρειαστεί»  δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Σημείωσε πως ο ESM είναι μακροπρόθεσμος εταίρος της Ελλάδας και θα συνεχίσει να παρέχει δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Οι συζητήσεις γύρω από την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Επικεφαλής του ESM είπε στον Ευκλείδη Τσακαλώτοπως εμπιστεύεται τους υπολογισμούς των Ευρωπαίων για το ελληνικό χρέος και τα δημοσιονομικά μεγέθη και υπογράμμισε ότι ο στόχος του 3,5% θα πρέπει να επιτευχθεί για τουλάχιστον έναν ακόμα χρόνο.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ συναντήθηκε νωρίτερα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο της ετήσιας έκθεσης της ΤτΕ που προκρίνει την άμεση λήψη μέτρων για το χρέος και ζητά τη μείωση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα μετά το 2018, από το 3,5% του ΑΕΠ στο 2%.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια