Έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα… το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα!

624

Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να υπάρξει πολυνομοσχέδιο για όσα ορόσημα – ουρά της πρώτης αξιολόγησης χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, όπως γνωστοποίησε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο.

Κατά τη συνάντηση έγινε σύνοψη των διαπραγματεύσεων αυτής της εβδομάδας. «Σήμερα είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος απ’ ό,τι ήμουν τη Δευτέρα, καθώς αμβλύνθηκαν αρκετές ανησυχίες και υπάρχει μεγάλη πρόοδος», είπε το εν λόγω στέλεχος.

Για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων στο ΥΠΟΙΚ υπάρχει η πεποίθηση ότι το θέμα θα έχει κλείσει σε όλες του τις πτυχές τις επόμενες ημέρες. Η ίδια πηγή είπε ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος στο νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές («πλαστικό χρήμα»).

Ενδέχεται να μην προχωρήσει τελικά ο «ακατάσχετος λογαριασμός» και η νομοθετική ρύθμιση να συνοδεύεται από μεγαλύτερα κίνητρα, ώστε να αυξηθεί η χρήση «πλαστικού χρήματος» και η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ.

Στο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων κεφαλαίων, ανέφερε ο παράγοντας του ΥΠΟΙΚ, υπάρχουν ακόμα τεχνικά θέματα προς επίλυση, αλλά και οι δυο πλευρές φέρονται να είναι πολύ κοντά.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών αναχωρούν σήμερα από την Αθήνα και τα όποια ανοικτά ζητήματα θα συζητηθούν και θα επιλυθούν σε τεχνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ρεαλιστικά τα χρονικά ορόσημα της 29ης Σεπτεμβρίου, ημέρα συνεδρίασης του Euro Working Group και της 10ης Οκτωβρίου, ημέρα συνεδρίασης του Eurogroup, για την έγκριση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια