Έρχεται ρύθμιση πακέτο για οφειλές σε ταμεία, εφορίες και τράπεζες

Η λύση περιλαμβάνει δραστική διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων, μεγάλη έκπτωση στα οσά της οφειλής, μεγάλη περίοδος χάριτος για ιδιώτες και επιχειρήσεις - Εξόφληση των χρεών σε πολλές δόσεις

931

 

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι στενοί συνεργάτες του στο Μαξίμου δεν ανησυχούν για τα εργασιακά και την αξιολόγηση ούτε για το προσφυγικό. Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα η κυβέρνηση είναι το έμφραγμα που προκαλεί στην οικονομία η συσσώρευση χρεών από ιδιώτες και επιχειρήσεις σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, αναζητήθηκε επείγουσα και βιώσιμη λύση στο τεράστιο αυτό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να διαπραγματευτεί σκληρά με την τρόικα για μια συνολική λύση στο γιγαντιαίο αυτό ζήτημα, που απειλεί να τινάξει στον αέρα την οικονομία.

Στο Μαξίμου έχουν καταλήξει σε συνολική λύση τόσο για τα χρέη στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, όσο και για τα τραπεζικά δάνεια. Πρόκειται για μια τολμηρή πρόταση, η οποία θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή όταν η κυβέρνηση πάρει το πράσινο φως από τους εταίρους.

Δραστική μείωση οφειλών

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση περιλαμβάνει δραστική διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων, αλλά και μεγάλη έκπτωση στα ποσά της οφειλής. Προτείνεται επίσης μια μεγάλη περίοδος χάριτος για ιδιώτες και επιχειρήσεις και στη συνέχεια η εξόφληση των χρεών θα γίνει σε πολλές δόσεις. Η λύση σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά από έξι εφιαλτικά χρόνια μνημονίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση της κοινωνίας και την καταστροφή των επιχειρήσεων.

Για να αποφευχθεί μια ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος που θα προκαλούσε επικίνδυνες παρενέργειες στην οικονομία και ισχυρούς κλυδωνισμούς στην κοινωνία, η κυβέρνηση θεωρεί ως στρατηγική προτεραιότητα ένα νέο σχέδιο, που θα ρυθμίζει συνολικά χρέη στο δημόσιο και δάνεια στις τράπεζες. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι εξαγγελίες για το επίμαχο αυτό ζήτημα να γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρόταση και από Θεοχάρη

Το πρόβλημα με τις οφειλές απασχολεί το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, που δέχονται πιέσεις από την κοινωνία για να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες. Ακόμα και ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος Χάρης Θεοχάρης τάσσεται υπέρ μιας συνολικής διευθέτησης των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τράπεζες. Ο Χάρης Θεοχάρης προτείνει επίσης εκκαθάριση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να επιβιώσουν, αφού τους χαριστεί ολόκληρο το χρέος που έχουν σε τράπεζες, ταμεία και εφορίες.

 

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια