Έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη Νίκαια

515

Μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχεται η γαλλική κυβέρνηση για τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί τη νύχτα της φονικής επίθεσης στη Νίκαια, ανακοίνωσε ότι διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από το σώμα που επιθεωρεί την εθνική αστυνομία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, ανακοίνωσε την κίνηση, μετά τις κατηγορίες πολιτικών από τη Νίκαια ότι οι ρυθμίσεις, στις οποίες είχε προβεί η αστυνομία, ήταν ανεπαρκείς για τις εκδηλώσεις με ευκαιρία την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Την κίνηση επιδοκίμασε ο Κριστιάν Εστροζί, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή, όπου βρίσκεται η Νίκαια.

Ο κεντροδεξιός πολιτικός είχε ηγηθεί της επίθεσης εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, διατυπώνοντας εναντίον της κατηγορίες για χαλαρά μέτρα ασφαλείας.

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια