Έντονη κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

742

Με εκατέρωθεν κατηγορίες ανάμεσα στου εισηγητές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στη Βουλή, η συζήτηση για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη Σύσταση Εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στην εφαρμογή των capital controls το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.

Το χορό των διαξιφισμών άνοιξε ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος ανέφερε: «Πρόθεση της Ν.Δ. με την πρότασή της για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι να κυνηγήσει μάγισσες ούτε αβασάνιστα να ταλαιπωρήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Στόχος της είναι να καταδικαστούν οι ανερμάτιστοι χειρισμοί της κυβέρνησης που με τη δήθεν διαπραγμάτευσή της χρέωσε τη χώρα με 86-100 δισεκατομμύρια ευρώ».

Στη συνέχεια, ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος -όπως είπε- χαρακτήριζε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ως «σημαντικό κεφάλαιο». «Μήπως για κάποιους στην κυβέρνηση το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α; Τι έπραξε ο Πρωθυπουργός όταν είδε τον υπουργό του να οδηγεί τη χώρα στο χείλος του γκρεμού;», διερωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας.

Κλείνοντας την εισήγηση του, ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε την κυβέρνηση να «να στηρίξει την πρόταση και να αποφύγει να κάνει μια ακόμα κυβίστηση» και πρόσθεσε : «Δεν τρέφουμε αυταπάτες, αυτές τις τρέφει κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή ο κ. Τσίπρας».

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος απάντησε στα λεγόμενα του κ. Σταϊκούρα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ  Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος αναφερόμενος στην πρόταση της αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, έκανε λόγο για «πρόταση αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού της Ν.Δ. για να καλύψει το κενό των θέσεων της».

«Αν έβαζα τίτλο σε αυτή τη πρόταση θα έγραφα ‘κοίτα ποιος μιλά’. Αυτοί που έφεραν τους Έλληνες πολίτες στην απόγνωση, που γέμισαν την κοινωνία με ανέργους, που χάριζαν τα δάνεια», ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «η πρόταση της Ν.Δ. κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Για πρώτη φορά πήγαμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο, με τον ελληνικό λαό να γνωρίζει που και πως προχωράμε».

«Το παραμύθι σας δεν έχει πια δράκο. Μιλάτε για plan Β. Θα πω αυτό που είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ναι, και plan Β, και C, και έξι plan Β θα κάναμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το βασανιστήριο πνιγμού που μας επέβαλαν», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας και κατέληξε: «Στηρίζεστε σε αφηγήματα, αλλά δεν μπορούν πάνω σε αυτά να στηριχθούν πολιτικές θέσεις. Πράγματι υπήρχε plan B για έξοδο της χώρας και ήταν του Σόιμπλε».

Στην ίδια Κατηγορία


Το Axiaplus, θεωρεί δικαίωμα του αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του μέσω του προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Εντούτοις, τονίζουμε ρητά πως δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο.

σχόλια